Competitiestart met winst: 5-3

Afgelopen zondag 11-9-2005 begon ook de competitie voor de dames en wel met een thuiswedstrijd tegen de dames van MFC, die vorig seizoen op de derde plaats eindigden (1 plaats hoger dan wij)
De trainer keek voor de wedstrijd nog eerst even terug op de voorbereidingsperiode en vond dat in ieder geval de trainingsopkomst over het algemeen zeer goed was geweest (houden zo!) en ook was er redelijk goed getraind. Hij stipte ook nog even het keepersprobleem aan en hoopte dat dit binnenkort toch definitief opgelost zou worden. Ook gaf hij nogmaals aan, dat hij ook dit seizoen de wedstrijden wil starten met in principe de op dat moment sterkste opstelling, waarbij hij wel aangaf, dat hij in ieder geval iedereen speeltijd zou geven.
Over MFC was hij kort: altijd toch wel een sterke tegenstander (vooral ook fysiek), maar de afgelopen 6 keer dat we tegen hen speelden, hadden we nog nooit van hen verloren, dus waarom vandaag dan wel? Hij zei dat we ons in ieder geval niet uit ons spel moesten laten halen door terug te gaan praten enz. of ons niet moesten laten provoceren.
Onze keepster moest zoals afgesproken altijd ver openen, waarbij het van belang was, dat we bij de eerste bal moesten meedoen en in ieder geval moesten zorgen dat de tweede bal voor ons was. In principe zouden we ook niet op buitenspel gaan spelen. Verder zouden we wat meer gebruik moeten gaan maken van de snelheid voorin door o.a de komst van de zusjes Dijkstra. Als laatste hamerde hij er nogmaals op, dat bij balverlies iedereen (ook voorin!) zo snel mogelijk moest omschakelen, dus de dichtstbijzijnde druk op de bal en de rest achter de bal.
Hij wenste ons succes en we gingen toen de warming-up doen.
Afwezig wegens vakantie!! waren Kim en Danielle en met Sylvia op doel en Liesbeth, Mandy, Wendy en Bianca op de bank, begonnen we om 11.00 o.l.v. scheidsrechter Co op het B-veld aan onze eerste competitiewedstrijd.
In het begin van de wedstrijd bleek al snel dat we sterker waren en door al kort te dekken op hun eigen helft, kwam MFC nauwelijks aan aanvallen toe. Na 10 minuten werd het verdiend 1-0 voor ons door een fraai doelpunt van de weer ouderwets op dreef zijnde Myra. In de 15e minuut moest Sylvia voor het eerst echt handelend optreden na een te zachte terugspeelbal van Sanne L., maar dat deed ze uitstekend. Na eerst uit een corner van Patricia de paal te hebben geraakt, was het in de 35e minuut Guda die uit een corner van opnieuw Patricia de 2-0 maakte. Dit was ook de ruststand.
In de rust was de trainer wel te spreken over het vertoonde spel, maar opnieuw vond hij dat we meer hadden moeten scoren. Hij waarschuwde ons dat we er nog niet waren en dat we na rust weer scherp zouden moeten beginnen.
Ondanks zijn waarschuwing was het na 5 minuten in de tweede helft al mis: na een misser van de gelukkig toch aanwezige en verder prima spelende Madeleine op een hoge bal, ging een MFCster zomaar alleen op doel af en was het 2-1. Daarna pakten we de draad weer op en na een voorzet van Sanne L., was het Guda die de 3-1 scoorde. Na een halfuur maakte de keepster van MFC een blunder en was het Jolene die eenvoudig de 4-1 kon aantekenen. En vijf minuten daarna was het eindelijk Sanne L. die ook knap scoorde en dat was dus 5-1.
Vijf minuten voor tijd maakte Sanne B. haar enigste foutje en dat werd onmiddellijk afgestraft 5-2 en in de laatste minuut werd het na een blundertje van Sylvia zelfs ook nog 5-3, wat de eindstand was.
Kortom toch een prima start, mede gezien het feit, dat we achterin door de afwezigheid van de vakantiegangers toch wat moesten improviseren met Gesina als laatste man en Jolanda als voorstopper. Over het algemeen ging dat prima, hoewel duidelijk is, dat ze toch aan deze posities en ook aan elkaar moeten wennen.
Voorin hebben we met Chantal , Jolene en Sanne L. toch duidelijk meer snelheid gekregen en ook meer dreiging en dat is toch een goede zaak en hopelijk zijn we daardoor misschien wat minder afhankelijk van het scorend vermogen van Patricia.
Toch jammer dat we in de laatste minuten nog 2 doelpunten tegen kregen ! (gemakzucht?onderschatting?conditie?)