Wederom winst: 3-0

De derde competitiewedstrijd was thuis tegen de dames van Strandvogels, die nieuw in de 4e klasse zijn en die in hun eerste 2 wedstrijden 1 punt gehaald hadden.
De trainer liet vooraf eerst nog weten niet zo tevreden te zijn over de trainingsopkomst van de laatste 3 keren en legde nogmaals uit dat o.a. conditie en hard werken nog steeds de basis zijn voor de resultaten van dit team en we dus moesten proberen zoveel mogelijk aanwezig te zijn op de trainingen.
De resultaten tot nu toe in de beker en in de competitie zijn overigens tot nu toe prima en beter dan vorig seizoen en dat wil hij eigenlijk zo houden.
Met betrekking tot zijn wisselbeleid, deelde hij nog mee, dat hij het gevoel had dat er in vergelijking met vorig seizoen wat meer mogelijkheden lagen om niet steeds dezelfde meiden wissel te zetten, maar dat hij wat meer kan variëren en af en toe ook eens wat “vaste” krachten in de wissel kan zetten. Dit komt ten eerste door de selectie zelf en anderzijds door de (mindere?) tegenstand.
De opstelling gaf aan dat we met dezelfde verdediging als vorige week zouden starten en de trainer gaf aan dat de afspraken daar onderhand wel bekend moeten zijn. Ook de rest van zijn aanwijzingen waren in grote lijnen hetzelfde als vorige week (niet in 1lijn staan, uitkijken voor buitenspel, mid-mid bal opeisen en praten, bal moet ook altijd terug kunnen, aansluiting, omschakelen bij balverlies, corners Patricia)
Niet mee deden Liesbeth, Mandy en Sanne L en met Daniëlle, Gesina en Bianca in de wissel begonnen we om 11.00 uur op het C-veld aan de wedstrijd. Net als vorige week waren we nog niet echt wakker, want in de eerste minuut hadden we reeds een corner tegen. Daarna ging het iets beter, maar Strandvogels bleek toch een stugge ploeg, die af en toe aardig combineerden.
In de 15e minuut was het Jolene die een voorzet op de lat zag belanden en in de 25e minuut moest Sylvia handelend optreden na een goede solo van een van de tegenstandsters. Daarna was Valken behoorlijk sterker maar hij wou er maar niet in: Jolene alleen voor de keepster naast, redding keepster op een schot van Guda, Myra op de paal, corners Patricia.
In de 40e minuut werd de doorgebroken Gesina onderuit getrokken en kregen wij terecht een strafschop die beheerst door Patricia werd benut en zodoende gingen we rusten met een 1-0 voorsprong.
In de rust was de trainer redelijk tevreden, maar opnieuw was er volgens hem te weinig gescoord, zodat het nog niet beslist was. Hij vond het ook onbegrijpelijk dat een tegenstandster 4/5/6 man kan passeren en alleen voor Syl kan opduiken (“keekie”)
Het advies was gewoon zo te blijven voetballen (in de formatie!) en proberen de score uit te bouwen, maar niet ten koste van onze verdediging en tegendoelpunten. Wendy ging de tweede helft op doel, omdat Sylvia weg moest.
De tweede helft speelde zich bijna helemaal af op de helft van Strandvogels; Wendy kreeg slechts 1 schot te verwerken en dat stopte ze goed. Doordat we veel sterker waren vervielen we soms toch weer in de oude fout om teveel naar voren te spelen en dus met teveel mensen voor de bal en dan ook nog teveel door het midden. Gevolg heel druk en weinig ruimte om lekker te voetballen. Na een kwartier schoot Patricia op de lat en kort daarna stuitte Daniëlle op de uitgelopen keepster, maar de afgevallen bal werd door Patricia van ruime afstand fraai in het doel geschoten: 2-0. In de 20e minuut was het opnieuw Patricia die van afstand de keepster passeerde en dat was 3-0. Daarna kregen we nog zat kansen om de score uit te bouwen, maar o.a. het vizier van Chantal stond niet scherp genoeg.
Wederom een goede overwinning met misschien wat te weinig doelpunten en wat we van deze wedstrijd in ieder geval moeten leren, is dat het belangrijk is om als het allemaal wat makkelijk gaat niet allemaal overal te gaan lopen, maar vanuit de eigen positie te blijven voetballen.
Volgende week uit naar HSV in Heiloo en voor het vertrek zullen we dan eerst stil staan bij het overlijden van Cees precies 2 jaar geleden (iedereen heeft inmiddels als het goed is een mailtje hierover van Patricia gehad)