Westfriezen en Hauwert zijn de dubbele confrontaties

De dag begint zoals zo vaak om 11:00. Dan treden de veteranen in en tegen Hauwert aan voor hun duel. Samen met Fortuna Wormerveer heeft Valken het volle pont: 9 uit 3. Hauwert doet het minder. Uit hun gespeelde 3 wedstrijden behaalden ze slechts 1 overwinning. Tegen DWB werd het 2-1.

Ook om 11:00, thuis, ontvangen de dames de Kaalgeschoren Biggetjes. De Bovenkarspellers mogen niet thuis voetballen, alle duels worden omgedraaid. Dit duel stond echter al als thuisduel voor Valken genoteerd. Hennie’s ongeslagen meiden staan nu 2e, Koedijk heeft 1 punt meer, maar ook een duel meer. Valken is dus de ploeg met minste aantal verliespunten. KGB verloor slechts 1 duel van hun 3 gespeelde wedstrijden en staat 5e. De eerste wedstrijd van het seizoen werd er met 5-3 verloren van subtopper Blokkers, die nu 4e staan.

Om half twaalf komt Vitesse ’22 3 naar Hem voor hun wedstrijd tegen Valken 2. Valken 2 is op stoom getuige de laatste 2 overwinningen. Vitesse’s seizoensstart is middelmatig te noemen, een overwinning, een gelijkspel en twee nederlagen zorgen ervoor dat ze een plek lager dan Valken op de ranglijst staan, Valken 7e, Vitesse 8e.

Westfriezen 5 komt ook naar Hem. Zij zullen om kwart voor 1 aantreden tegen het derde. Valken 3 behaalde vorige week het eerste punt van het seizoen. Nog wel staat Valken onderaan. De achterstand op de concurrentie bedraagt 2 punten. Westfriezen is een goede subtopper. Een vierde plek na 2 overwinningen en een nederlaag (vorige week, 2-5 tegen koploper WMC).

Valken 4 dient net als de veteranen af te reizen naar Hauwert. Om 13:00 wordt er afgetrapt voor het treffen met Hauwert 653. Het nog ongeslagen Valken 4 moet deze wedstrijd kunnen winnen. Hauwert behaalde nog maar 1 puntje uit de 4 gespeelde duels (3-3 tegen Kwiek 7).

Tenslotte nog twee duels om 2 uur. Valken 5 gaat naar Zwaag om het op te nemen tegen Westfriezen 8. De Zwagers doen het niet best. Slechts een schamel puntje uit 3 duels, 1-1 tegen Blokkers 11, goed voor plek 13 op de ranglijst (van 14). Om nu trouwens te zeggen dat de helden het beter doen. Zij behaalden vorige week pas hun eerste overwinning, maar wel meteen goed (10-2!). Valken 5 staat nu 8e. Een overwinning voor Valken zal dan ook meer dan welkom zijn, om maar aansluiting te behouden met de grote middenmoot.

Lest best, Valken 1 krijgt bezoek van Spirit 1. Vorige week speelde Valken ook al tegen de hekkensluiter. Spijtig genoeg ging het toen mis. Hopen nu maar op beter. Spirit draait tegen alle verwachtingen in uitermate stroef. De laatste seizoenen werd er telkens nacompetitie gespeeld, altijd zonder succes, maar dit terzijde. De laatste keer dat Spirit hoger speelde dan de 4e klasse dateert al weer uit begin jaren 90.
Spirit is al jaren ene angstgegner voor Valken getuige bijvoorbeeld de laatste jaren. Seizoen 03-04: 2-2 thuis, door een later treffer van Mike Leegwater. Uit werd het te behalen kampioenschap nog even uitgesteld, 1-0. In het jaar ervoor, 02-03: Thuis 0-2, uit 4-0.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken