Krappe maar verdiende winst 2-1

Afgelopen zondag onze 4e competitiewedstrijd en wel om 11.00 thuis tegen de dames van KGB, die afgelopen seizoen gedegradeerd waren uit de 3e klasse. Zij hadden tot nu toe 2x gewonnen en 1x verloren (van Blokkers) en stonden op de 5e plaats (wij op de 2e)
De trainer gaf dus voor de wedstrijd aan dat het vandaag een echte test zou worden, omdat hij KGB toch behoorlijk sterk inschatte. Hij constateerde dat we maar liefst 5 wissels hadden (alleen Jolanda was afwezig wegens vakantie) en gaf aan dat dat soms toch wel een beetje veel was, maar andere weken hebben we iedereen weer hard nodig. De wijze van voetballen en de taken die bij de posities horen, moeten onderhand wel bekend zijn en daar had hij dus weinig nieuws over te melden.
Met Liesbeth, Bianca, Wendy, Chantal en Mandy op de bank begonnen we met prachtig weer op het B-veld aan de wedstrijd.
Toch weer! een slome start want de eerste kans was in de 4e minuut voor KGB, maar de bal ging gelukkig voorlangs. Daarna werden wij sterker en in de 8e minuut was het Sanne L. die met een soort “lobje” de 1-0 scoorde. Na een kwartier ging Jolene alleen op de keepster af, maar helaas wilde zij veel te hard schieten en dus naast. Hierna nog wat kleine mogelijkheden voor o.a. Guda en Sanne L. , maar hij wou er niet in. Na ongeveer 25 minuten maakte Sylvia haar enigste slippertje, wat een corner tegen opleverde. In de 40e minuut was het KGB dat de 1-1 maakte middels een knap afstandsschot, maar uit een afgevallen bal uit een corner was het een paar minuten later uitblinkster Guda die tegen haar oude club de bal stijf in het kruis schoot, zodat we met een 2-1 voorsprong gingen rusten.
Opnieuw was de trainer redelijk tevreden over het spel, maar ook vond hij dat we weer te weinig gescoord hadden. Hij gaf aan wat er moest gebeuren wanneer zij mensen van achteruit lieten inschuiven en drukte ons op het hart vooral scherp te blijven, omdat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was.
De tweede helft was van een minder niveau dan de eerste (misschien ook door het vele wisselen?) , hoewel wij wel opnieuw de betere ploeg waren en ook de meeste kansen kregen. Vooral de corners van Patricia en Daniëlle waren weer gevaarlijk, maar helaas ontbrak net het laatste tikkie.
Na ruim een half uur kwam onze Chantal ongelukkig ten val en met een ernstige schouderblessure werd zij per brancard van het veld gedragen en daarna per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Aan de stand veranderde er niets, zodat we ook onze 4e wedstrijd verdiend wonnen en volop bovenin blijven meedoen.
Zondag a.s opnieuw volop aan de bak uit tegen nieuwkomer Blokkers, dus blijven trainen en scherp blijven: willen winnen!!