Koplopers tegen elkaar

Drie seniorenduels beginnen komende zondag om elf uur. Valken 2 moet het vroegst zijn bed uit, zij spelen op genoemd tijdstip in Sint Pancras tegen Vrone 2. Na het eerste duel tegen Vitesse ’22 3 te hebben verloren, leverden de volgende 5 duels het volle pont op. Een 2e stek is dan ook de huidige plaats voor Vrone. Valken heeft vorige week na 2 overwinningen weer verloren. Met 2-3 was Vitesse te sterk. Valken staat nu 9e met 6 uit 6.

Valken 4 krijgt bezoek van KGB 7. Een kraker want beide teams verloren nog geen punten deze competitie. De moeilijk te kloppen defensie van Valken tegenover de makkelijk scorende kauwgomballen. KGB scoort gemiddeld 7 maal per duel dus dat zal niet eenvoudig gaan voor. De magerste overwinning was 1-3 tegen Zouaven 8. De verliezer van dit duel moet even pas op de plaats maken en zal KGB en waarschijnlijk Always Forward 7 én Spirit ’30 8 moeten laten passeren.

Eveneens thuis, het duel tussen de veteranen van Valken en Fortuna Wormerveer. Ook dit is (net als vorig jaar) een kraker. Beiden 4 gespeeld, 12 punten. De beide koplopers scoren er ook hier lustig op los met een gemiddelde van ruim 4 (Valken) en ruim 5 (Fortuna) per wedstrijd. Ze krijgen beide weinig goals tegen, dus dit beloofd op voorhand een spannend duel te worden.

De helden krijgen om kwart voor een bezoek van Twisk 2. Net als Valken wist ook Twisk nog maar 1 duel te winnen. De eerste competitiewedstrijd van de Oranjehemden werd er met 2-0 gewonnen van Westfriezen 8. Precies, laten de helden daar vorige week nou net van verliezen. Bij Twisk ontbreekt het vooral aan scorend vermogen. Gemiddeld 1 goal per duel maken ze er, daar waar Valken 5 er 4,5 maakt per wedstrijd (en ze ook tegen krijgt).

De middagwedstrijden zijn laat, 2 om 14:00 en nog eens een duel om half drie.

In Blokker spelen de meiden tegen de geel-zwarte dames uit de Hoornsche wijk. Na 4 overwinningen is Valken de enigste formatie in de klasse die nog ongeslagen zijn. Vooral verdedigend staat het als een huis. Nieuwkomer Blokkers doet het ook prima. Een 4e stek op de ranglijst na 3 overwinningen, 1 maal gelijk en een nederlaag is prima. Het is overigens al weer een tijdje terug dat men won, want het gelijke spel en de nederlaag dateren van de laatste twee wedstrijden. Aan Valken om deze negatieve reeks maar even door te zetten.

Kan Valken 1 dan eindelijk weer een overwinning pakken? In Enkhuizen wacht op Sportpark Immerhorn West Frisia DP. De Enkhuizers zijn in balans. Met 2 overwinningen, 2 gelijke spelen en 2 nederlagen bezetten ze de 5e positie op de ranglijst. Valken staat 4 posities lager, maar weet ook dat bij een overwinning West Frisia weer voorbij gestoken wordt. Voor Pascal Visser, Valken’s topscorer wordt dit een weerzien met bekenden. Hopen dat ie zijn rentree op het Enkhuizense veld met een aantal goals kan opfleuren.

Trainer Piet Wiersma is in Enkhuizen al bezig aan zijn 4e seizoen. Na een promotie via de nacompetitie in zijn eerste seizoen draait de formatie nu al geruime tijd keurig mee in de 4e klasse. De hoogtijdagen waren eind jaren 80. Toen speelden de Enkhuizers nog 2e klasse met een 6e plaats in het seizoen 87/88, net achter SEW.

Het laatste duel is als gezegd om 3 uur. Valken 3 speelt in en tegen Purmerend (5). Nog steeds gaat het niet goed met het 3e. De onderste positie is nog steeds niet verlaten en een overwinning heeft men nog niet behaald. Tegenstander Purmerend is met 6 punten uit 5 duels een keurige middenmoter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken