Eerste maal onderuit: 4-2 verlies.

Afgelopen zondag vertrokken wij om 13.00 uur richting Blokker om daar onze 5e wedstrijd van het seizoen te spelen. De dames van Blokkers zijn nieuw in de 4e klasse en stonden voor deze wedstrijd op een keurige gedeelde 3e plaats (wij 2e)
Voor de wedstrijd hield de trainer een uitgebreid praatje over het feit dat we nog ongeslagen waren en dat iedere week de druk om te winnen zou toenemen omdat de tegenstanders allemaal extra gemotiveerd zijn om juist van ons te winnen. Wij moesten dus ook een extra stap doen en misschien zelfs wel twee. Hij vond dat er wel goed getraind was de afgelopen week en omdat het gezegde luidt: “je voetbalt zoals je traint” was hij toch wel een beetje optimistisch, mede gezien de uitslagen van Blokkers van de afgelopen twee weken.
Na nog een verhaal over de wissels en het wisselen, begonnen we om 14.00 uur aan de wedstrijd met invaller grensrechter Sjaak Vroling, omdat Patrick in Turkije was. Geblesseerd waren Chantal en Sanne B. (beide wel te kijk), afwezig was Mandy en op de bank begonnen Liesbeth, Wendy en Bianca.
Traditiegetrouw kregen we in de eerste 5 minuten weer 2 corners tegen, maar daarna golfde het spel aardig heen en weer. In de 10e minuut brak Jolene door maar zwaar gehinderd miste zij. Daarna nog een aantal kleine mogelijkheden voor o.a. Patricia en Sanne L. maar de echte scherpte ontbrak. Na een halfuur was het na een goede combinatie tussen Sanne L. en Myra, dat de voorzet door een van de Blokkerse dames in het eigen doel werd gelopen, dus 0-1 voor ons. In de 37e minuut had Patricia pech dat een goed schot via paal en keepster slechts een corner opleverde. Vlak voor rust viel een lange bal achter onze verdediging en de spits van Blokkers ging alleen op Sylvia af, maar gelukkig voor ons kwam het schot tegen de paal, maar het was alvast een waarschuwing voor ons matte spel.
In de rust was de trainer verre van tevreden ondanks de voorsprong; hij vond het maar een matte vertoning en vond ons lang niet scherp genoeg met name ook in de duels. Misschien lag het aan de spanning van het ongeslagen zijn of aan de flinke wind mee, waardoor veel passen te hard waren. Hij voorzag een moeilijke tweede helft met de wind tegen, hoewel dat misschien makkelijker voetballen was dan wind mee. Een extra handicap was dat Gesina en Guda in de rust weg moesten vanwege familieverplichtingen en dat betekent toch in principe een verzwakking van ons middenveld.
De tweede helft begon al weer gelijk met 2 corners tegen en het leek wel of Blokkers veel beter met de wind mee omging dan wij. We kwamen er nauwelijks meer uit en als de bal al een keer voor was, werd hij daar al weer gauw verspeeld, zodat onze verdediging nauwelijks tijd kreeg om te herstellen en eigenlijk constant onder druk bleef. Je kon eigenlijk wachten op de gelijkmaker en die kwam dan ook na een kwartier: een bal die uit leek te gaan werd toch nog voorgezet en met een soort hakkie lag de bal achter Sylvia. Blokkers hield ons onder druk en na ongeveer 35 minuten was het na een diepe bal middels een simpel intikkertje vanuit de voorzet 2-1 voor Blokkers. Kort daarna was het 3-1 toen uit een strakke corner de bal wel of niet via via werd ingekopt. Hierna gingen we achterin 1 op 1 spelen en lieten Daniëlle doorschuiven en dat had al snel succes toen zij beheerst met een knap schot de 3-2
scoorde. Maar 1 op 1 achterin houdt natuurlijk ook risico’s in en kort voor tijd bracht Blokkers de eindstand op 4-2.
Al met al een matige partij en verdiend verloren, hoewel dat meer aan ons zelf lag dan aan het spel van Blokkers. De druk en spanning van het ongeslagen zijn, zijn we nu gelukkig kwijt en wat dat betreft kunnen we weer vrij uit gaan voetballen.
We liggen nu 1 punt achter op het schema van vorig jaar, maar door de uitslagen van onze concurrenten zijn we nog wel steeds de ploeg met de minste verliespunten!
Komende weken scherp blijven trainen en komende zondag uit tegen SRC gaan we gewoon weer voor de drie punten.
Tot slot: Sjaak V. bedankt voor het vlaggen en iedereen weet inmiddels dat we weer ingeschreven hebben voor het 3-landen damesvoetbaltoernooi in Landgraaf, dus houdt 19-20-21 mei 2006 vrij!