Een ochtendblok en een latertje voor velen

Komende zondag kunnen veel teams uitslapen. Met een uurtje extra nog wel, want de klok gaat achteruit.

Drie duels beginnen om 11 uur.

In De Weere treden de veteranen van de plaatselijke trots aan tegen de fiere koploper. Na de laatste 3-1 overwinning van Valken op directe concurrent Fortuna Wormerveer is Valken alleenheerser in de klasse, 5 gespeeld, en gewonnen. DWB doet het iets minder, een 7e stek is hun positie. Een overwinning en een gelijkspel zorgen voor 4 punten uit 5 duels, waarbij vooral het gebrek aan scorend vermogen opmerkelijk is. Bij Valken zitten ze nog steeds op gemiddeld 4 goals per duel (en 0,6 tegen).

Verplaatst van half 12 naar 11 uur is Valken 2, zij krijgen bezoek van het Medemblikse M.F.C. 2. Het 2e staat laag op de ranglijst, positie 10 is de huidige plek. MFC doet het echter niet veel beter. Slechts 1 overwinning konden de geel-zwarten tot nog toe behalen, de overige 6 duels gingen verloren. Vooral de defensie in Medemblik blijkt erg zwak te zijn getuige de 4,5 goal die men gemiddeld per duel te incasseren krijgt.

Vervolgens ook om 11:00, Valken dames tegen de dames van St. Adelbert uit Egmond-binnen. Na de overwinning van vorige week staat Valken vaster op de 2e plaats (in puntverlies 1e), omdat Blokkers vorige week verloor. Tegen St. Adelbert moet de goede lijn worden doorgetrokken, de Egmondsen staan 10e op de algehele rangschikking.

De overige 4 seniorenduels hebben allen plaats in de latere middaguren. Bij drie duels wordt er om 14:00 afgetrapt, het laatste duel begint om 14:30.

In Avenhorn wacht Valken 4 het duel tegen Kwiek ’78 3. De Groen-witten moeten een eenvoudige prooi worden voor de ongeslagen koploper. Kwiek staat slechts 8e, met 1 gelijkspel en vier nederlagen. Overigens wordt de tweedeling in deze klasse met de week beter te zien. De eerste 4, misschien 5, ploegen gaan voor de prijzen, de rest vecht tegen degradatie (o nee, dat kan niet als je op het laagste niveau speelt).

Valken 5 speelt ook een uitwedstrijd en wel tegen Blokkers 11. Na de zwaarbevochten overwinning van vorige week zijn de helden geklommen naar plek 8 op de ranglijst. Blokkers 11 doet het beter, zij staan 6e. Mocht Valken echter weten te winnen dan gaan ze de Blokkenieren voorbij. Verschil op de ranglijst is namelijk maar 2 punten.

Vervolgens thuis, het duel tussen Valken 1 en De Rijp. Beide elftallen hebben 7 uit 7, beiden een doelsaldo van –4. 2 Seizoenen geleden nog een waar doelpuntenspektakel: 5-4. Later in het kampioensjaar werd er in De Rijp maar liefst met 0-6 gewonnen. Behaalde resultaten uit het verleden bieden echter geen garantie voor de toekomst. Hans Bergsma heeft het dit seizoen voor het zeggen in De Rijp. Een onbeschreven blad met voornamelijk clubs als Wartburgia en Pancratius in de Amsterdamse regio in het verleden. De twee jaar jongere vereniging dan Valken zal weer terug willen naar de begin jaren 90 periode. Toen speelde men namelijk een aantal seizoenen in de 3e klasse met als hoogtepunt een 2e stek in het seizoen 92/93, met evenveel punten als ZAP, maar geklopt op doelsaldo.

Het laatste duel van zondag gaat tussen VVW 5 en Valken 3. Het teruggezette Valken 3 speelde nog geen duel in de nieuwe klasse. VVW 5 won in deze competitie nog geen duel. Men speelde er 4 gelijk, verloor er 2 en ze staan derhalve op plek 9 (van 12). Valken staat 11e want SEW 5 verloor ook alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken