Een makkie voor de koplopers?

Komende zondag valt er weer genoeg te beleven langs en op de amateurvoetbalvelden.

Om 11 uur beginnen – als vanouds – de eerste duels weer. Dan treden de koplopers de weide in: Valken 4 ontvangt Spirit ’30 8 en de veteranen krijgen het 2e veteranen team van Zouaven op bezoek.

Het 4e staat nu alleen bovenaan. Always Forward 7 moet eerst maar de wedstrijd die het minder heeft gespeeld maar zien te winnen. Spirit ’30 8 is ook een formatie die goed meedraait. De kroospoten staan 5e, ze verloren nog maar 1 van de 5 gespeelde duels.

De veteranen gaan er met de week beter voor staan. Na de eclatante 0-5 overwinning van vorige week op DWB is het volle pont nog steeds bereikt. Zondag volgt ongetwijfeld weer een monsterscore. Tegenstander Zouaven 2 haalde nog maar 1 schamel puntje en kan niet scoren: 3 doelpunten in 4 duels. Tel daarbij op 13 tegengoals en het doelsaldo van Valken + 22 en je weet genoeg.

In Bovenkarspel wordt om half 12 afgetrapt voor het treffen tussen K.G.B. 2 en Valken 2. Na de zepers van vorige week tegen MFC 2 (0-1 nederlaag) is Valken opnieuw gezakt op de ranglijst. Plek 10 is momenteel voor de formatie van Harry Sierkstra de stek. Tegenstander KGB doet het puur beter. Zij staan 2e met 18 uit 8, 3 punten minder dan Vrone 2. Echter, vorig seizoen tijdens de openingswedstrijd won Valken door onder andere een doelpunt van Gerard Laan.

Vervolgens om kwart voor 1 komt Blokkers 6 een bezoek brengen bij Valken 3. De Blokkenieren zijn de koploper in Valken 3’s nieuwe klasse. Met 18 punten uit 7 duels staan ze 1 punt boven Grasshoppers 4. Valken 3 verloor vorige week het eerste duel, met 5-2 van VVW 5.

Dan de duels van 2 uur: Valken 1 moet naar Hoorn om tegen Always Forward te spelen. De dames moeten verder weg. Kolping Boys zal om 2 uur wachten.

Met de dames gaat het uitstekend. De 5-1 overwinning van vorige week bevestigt de titelkandidatuur van Hennie en zijn meiden nog maar eens. Op dit moment lijkt alleen Koedijk 2 met Valken mee te kunnen strijden. Kolping Boys staat 4e, met 13 punten uit 7 duels. Valken moet letten op de namen op het wedstrijdformulier en dan moet ook deze wedstrijd een prooi kunnen worden.

Always Forward 1 kan net als Valken 1 nog niet aan de hooggespannen verwachtingen van het begin van het seizoen voldoen. Met 11 punten uit 7 duels staan de Horinezen 5e. Valken staat na de overwinning van vorige week 7e. Trainer Ron van der Gracht zal ongetwijfeld zijn goede verleden tegen Valken willen voortzetten. De voorgaande drie seizoenen was de oefenmeester namelijk bij onze noorderburen onder contract. Met Spirit won hij meermaals van Valken. De uit 1921 stammende vereniging zal ongetwijfeld er alles aan doen om de punten op het Wilhelminapark te houden om zo de hoop op ene terugkeer naar de 3e klasse weer te behalen. De klasse waar men voor het laatst in het seizoen 2002/2003 vertoefde.

En tot slot Valken 5. Zij moeten om half drie nog eens beginnen voor hun wedstrijd in Wervershoof tegen het altijd lastige VVW 7. De Wervershovers staan slechts 13e, met 4 punten uit 8 duels. Het ontbreken aan scorend vermogen blijkt de geel-zwarten vaak op te breken want men maakte nog maar 11 goals. Valken 5 staat na de nederlaag van vorige week op een 9e.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken