Tweede verlies, maar nog steeds op 2e plaats

Onze 8e wedstrijd bracht ons naar Alkmaar om daar om 14.00 uur te spelen tegen de dames van Kolping Boys 2, die het een stuk beter doen dan vorig seizoen: toen eindigden ze als laatste en wonnen wij 2x van ze, maar nu stonden ze op een gedeelde 3e plaats (wij 2e).
Vooraf was er bij ons nogal wat onrust, omdat ze vorige week met 1-8 hadden gewonnen van Zouaven en toen deden er volgens zeggen maar liefst 7 meiden van Kolping 1 (1e klasse) mee en ook vandaag bleken er dat er een stuk of 5 te zijn. Het werd er allemaal niet beter op toen we ook nog te horen kregen dat we op kunstgras moesten spelen (voor bijna iedereen bij ons de eerste maal)
De trainer hamerde erop daar maar allemaal niet aan te denken en gewoon te gaan voetballen. Hij wees er nog eens op rustiger te gaan voetballen en elkaar dus te coachen wanneer er tijd was om de bal rustig aan te nemen. Ook vond hij dat we meer duels moesten winnen (korter op de man en wat steviger het duel aangaan)
Afwezig waren Mandy, Liesbeth en Chantal en Wendy, Bianca en Sanne L. begonnen als wissel. De eerste 10 minuten was het duidelijk wennen aan het veld en ook aan de bal en al snel bleek dat de meiden van Kolping natuurlijk al veel beter op het kunstgras uit de voeten konden. Toch was er een foutje van ons voor nodig om hun in het zadel te helpen: in de 12e minuut speelde Madeleine te zacht terug op Sylvia, zodat de bal eenvoudig onderschept kon worden en er simpel 1-0 gemaakt kon worden. In de 18e minuut was het helaas opnieuw raak, toen uit een indraaiende corner de bal (weer) niet werd snel genoeg werd opgeruimd en van dichtbij was het 2-0.
Hierna kwamen wij ook wat beter in ons spel en legden af en toe aardige combinaties op de (kunst)mat, maar helaas was de beslissende eindpas steeds iets te hard (veld?), zodat de goed meevoetballende keepster van Kolping steeds net iets eerder bij de bal was dan onze spitsen. Zodoende gingen we voor het eerst dit seizoen met een achterstand (2-0) rusten.
Toch was onze trainer niet echt boos of ontevreden; hij constateerde dat zij over het algemeen toch wat beter waren en dat dat zeker ook te maken had met het veld. Hij vond dat we bijna geen kansen hadden afgedwongen, maar dat vond hij eigenlijk van hun ook (enkel en alleen door 2 foutjes van ons stond het 2-0) De tweede helft moesten we toch gewoon proberen iets aan de stand te doen en wat zuiverder proberen te spelen, omdat we nu ongeveer moesten weten wat de balsnelheid op kunstgras was.
In het begin van de 2e helft was het onmiddellijk Gesina die het van afstand probeerde, maar de bal ging naast. Kolping bleef toch de wat sterkere ploeg en dat resulteerde in wat kleine kansjes, maar onze Sylvia maakte deze bekwaam onschadelijk. In de 25e minuut kreeg Danielle uit de rebound van een corner tot 3x toe een schietkans, maar evenveel keer zat er net een been of iets anders tussen. Het laatste kwartier gingen we achter 1 op 1 spelen; er kwam wat meer druk richting doel Kolping met o.a. een schot van Guda, maar echt grote kansen kregen we verder niet. Door risico’s achterin te nemen, kan het natuurlijk ook een keer mis gaan en na een diepe bal langs Sanne B. heen, was het eerst de binnenkant paal en in de rebound 3-0. De wedstrijd was hiermee gespeeld en dus 3-0 verlies.
Achteraf denk ik dat we toch wat nerveus waren over het meespelen van evt. 1e elftal dames en ook was het erg wennen voor de eerste maal op kunstgras. Toch zijn we beslist niet weggespeeld en was het eigenlijk meer een 0-0 wedstrijd.
Voor het eerst een achterstand in de rust, voor het eerst niet gescoord, voor het eerst op kunstgras, dus dat hebben we nu allemaal gehad en dat moet en hoeft dus niet meer te gebeuren (behalve helaas het kunstgras)
We lopen nog steeds 4 punten voor op vorig seizoen, we hebben meer doelpunten voor en minder doelpunten tegen dan vorig seizoen en we staan gewoon nog tweede met alles nog in eigen hand !! Dus komende weken lekker trainen en de eerstvolgende 3 wedstrijden (Zouaven, SRC, Winkel) reken ik eigenlijk op 9 punten!

PROGRAMMA WEEK 45

DI 8-11 19.45 Trainen
DO 10-11 19.45 Trainen
ZO 13-11 11.00 Valken-Zouaven
Aanwezig 10.15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Timo Kromkamp, 26-05 (16 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Copyright © 2024 De Valken