De toppers tegen mede-toppers

Veel duels in de ochtend komende zondag. Slechts 2 duels vinden in de middag plaats.

De dag begint al om 10 uur als Valken 3 het in en tegen Schellinkhout moet opnemen. Tegen het Ijsselmeer wacht het plaatselijke 3e elftal hen op. Worden dit dan de punten voor Valken? Schellinkhout 3 speelde 8 duels en won er nog geen een. Slechts 1 schamel puntje werd er behaald. Vooral de verdediging met ruim 5 doelpunten tegen per wedstrijd blijkt de zwakke schakel in de formatie. Valken 3 staat na 2 duels nog met lege handen.

Een uur later beginnen maar liefst 4 duels, te beginnen in Warmenhuizen waar het 2e team van VIOS-W Valken 2 ontvangt. Na opnieuw een nederlaag vorige week tegen KGB 2 staat het 2e nu voor een – op papier – makkelijkere opgave. VIOS staat 9e, 1 stek hoger dan Valken die alleen MFC 2 en LSVV 2 nog onder zich zien.Vios W won vorige week met 6-3 van MFC, daar waar Valken 2 daar de week ervoor van verloor, dus men is gewaarschuwd.

3 Thuisduels om 11 uur: Valken 4 – Zouaven 8, De veteranen tegen Always Forward Ve. 2 en de dames spelen ook tegen Zouaven. Toevallig of niet, het zijn ook nog eens alle drie op en top kampioenskandidaten.

Het 4e staat 3 punten los van Berkhout 3 en Zouaven 8 (21 t.o.v. 18). Met het volle pond voor Valken kan er dus weer een concurrent even terzijde worden geschoven. Zouaven 8 zal er alles aan doen om naast Valken 4 te komen.

De veteranen staan net als het 4e 3 punten voor op hun concurrenten Fortuna Wormerveer en Always Forward. De Horinezen haddne echter wel een duel meer nodig om op 18 punten te komen en staan daarom 4e op de ranglijst. Voor Valken nog steeds geen vuiltje aan de lucht na de simpele 5-1 van vorige week op nummer laatst Zouaven 2.

Na het verlies van vorige week staat Koedijk 2 er het beste voor in de dames klasse. Valken staat nog keurig 2e. Zouaven staat op een 5e stek maar kan bij winst op Valken de formatie van trainer Hennie zomaar passeren, de verschillen zijn klein bovenin.

Om kwart voor 1 – Valken 5 tijd – spelen de helden thuis tegen topper Spartanen 7. De Wognummers staan na 8 gespeelde duels op een keurige 3e steek met 19 punten. Valken 5 speelde ook 8 duels en behaalde daarin 12 punten, goed voor een 7e stek, nog net in het linkerrijtje. De helden wonnen tot nog toe alle thuiswedstrijden. Vorige week een grote opsteker met de eerste uitoverwinning. Men verloor echter doelman John Ballon.

Tenslotte Valken 1. Zij spelen om 14:00 opnieuw tegen de nummer laatst. Nu is dat HSV Sport 1889. Eerder dit seizoen gingen duels tegen Grasshoppers en Spirit verloren op het moment dat deze elftallen onderaan stonden, laten we hopen dat driemaal scheepsrecht is. De promovendus uit Hoorn behaalde tot nog toe 7 punten uit 9 duels, 3 minder dan Valken. Men won nog maar 1 duel, uit tegen Grasshoppers met 2-3. Succestrainer Martin Bommels heeft de wind dus even niet in de zeilen. De afgelopen seizoenen heeft hij de club – die toch een zo’n beetje op sterven na dood was – vanuit de 6e klasse naar de 4e weten te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken