A junioren op de weg terug, maar geen punten!!

Vandaag moest de A1 wederom tegen een ploeg die makkelijk scoort en ook in verliespunten dik boven ons staat. Met 14 spelers (genoeg toch?) gingen we om 10.40 uur richting Hoorn naar HSV sport’ 89 waar het eerste elftal vorige week hard onderuit ging!! Deze jongens hadden tot vandaag 49 keer doel getroffen in 8 wedstrijden dus onze achterhoede was gewaarschuwd. Een heel redelijk begin van De Valken en een tegenvallend HSV stond garant voor een evenwichtig begin met aan beide kanten welgeteld 2 kansen(jes). In minuut 11, 18 en 23 vielen er evenzoveel spelers geblesseerd uit en moesten we het de overige 67 minuten met dezelfde elf spelers doen!! Na wat rommelig verdedigen was het toch HSV wat op een 1-0 voorsprong kwam. Drie minuten daarna een schitterende actie van Joost Kune die drie spelers te slim af was en fraai scoorde: 1-1. Na wederom een kado van Valken was het opeens 2-1 voor HSV en voerde Valken de druk op wat inderdaad resulteerde in een paar mooie kansen. Maar na een snelle uitbraak in de blessuretijd van de eerste helft was het HSV wat onterecht op 3-1 kwam.
In de rust een praatje over het makkelijk weggeven van de kansen en met een onvoorstelbare drankscheet van Hannes Groot (om 7.30 uur naar bed vanochtend!!) in ieders neus stond iedereen weer helemaal strak voor de tweede helft. En of het door de scheet kwam of niet, maar Valken speelde een stuk beter en feller. Al snel werd de 2-3 tegen de touwen gejaagd door……….ja, ja, Hannes Groot. Ook na de 2-3 een flink drukkend Valken en ook de verdiende 3-3 stond na 70 minuten op het scorebord. En dan komt daar toch opeens zo’n beslissend moment in de wedstrijd want Merijn wordt onvoorstelbaar op meedogenloze wijze onderuit geschopt terwijl de bal al lang al weg was en daar stond en staat maar één straf voor en dat is een dieprode kaart, maar de eigengereide scheids dacht er anders over en stuurde de speler er gewoon even voor 5 minuten uit zonder ook maar een kaart voor zijn neus te houden. Dat dezelfde speler (sterke spits!!) in de resterende tijd de 4-3 maakt en na onze 4-4 ook de 5-4 maakt, maakt het uiteraard extra zuur want deze speler had allang onder de douche moeten staan!
Het slotoffensief van Valken mocht niet meer baten en een lullige 5-4 was het eindresultaat, maar eerlijk is eerlijk de mannen van De Valken stonden er eindelijk weer eens na twee slappe vertoningen (lees: twee keer 1-6 verlies!). Complimenten voor de getoonde inzet!!
Bij terugkomst op het Valkenterrein altijd even een praatje met Hennie de “vrouwenman” van De Valken en vertelde mij dat de vrouwen wederom 3 punten te pakken hadden waarmee de meiden inmiddels de trots van De Valken genoemd kunnen worden tot op heden. Klasse meiden!!