Krijgen Valken teams vervroegd Sinterklaas?

Gaan de tegenstanders van de diverse seniorenelftallen een dagje te vroeg voor Sinterklaas spelen? Dat is de vraag voor komende zondag als alle duels weer in actie komen, tenzij de weergoden roet in het eten gooien.

Het leeuwendeel van de duels begint om 11:00. Maar liefst 4 elftallen dienen om die tijd aan te treden.

In Alkmaar moet Valken 2 het lastige uitduel tegen Alcmaria Victrix 2 spelen. De Alkmaarders staan op een keurige 3e stek en strijden met 4 punten achterstand op koploper Vrone 2 en nummer 2 KGB 2 nog steeds om de titel. Het thuisduel werd door het 2e nipt met 1-2 verloren, tijd voor revanche dus.

Thuis vervolgens 3 duels op hetzelfde tijdstip.

Valken 4 krijgt bezoek van het nietige Vada 4. Het duel tussen kop en staart. Vada staat 11e (van 12) en sprokkelde nog maar 4 punten bij elkaar. Valken 4 heeft er na 9 duels 20 meer dan de geelzwarten en mag zich derhalve nog steeds koploper noemen.

De veteranen krijgen het 2e oudere garnituur uit De Goorn spelend voor RKEDO langs. Ook dit is een kop-staart duel. Valken als nummer 1, EDO als nummer laatst. De Gorinezen behaalden in deze competitie nog maar 2 punten uit 9 duels, 22 minder dan het nog zonder puntverlies opererende Valken.

De dames zijn de laatsten die ook om 11 uur spelen. Zij krijgen bezoek van Koedijk dames 2. Een ware topper voor Hennie en zijn meiden. Nummer 1 tegen nummer 2, bij winst staat Valken nummer 1. Het zal lastig worden. Vooral de Koedijker productie (4.6 gemiddeld) wordt gevreesd. Achterin timmeren ze het dicht en zo winnen ze bijna alles.

Om 12 uur speelt Valken 5 het volgende duel. In Hoogkarspel is Spirit ’30 6 gastheer voor de helden. Een duel der middenmoters. Spirit staat 9e en behaalde 11 punten uit 8 duels. Valken 5 zal moeten winnen om aansluiting met de top te behouden. De achterstand op nummer 3 Spartanen 7 is ‘slechts’ 4 punten. De helden hebben uit 10 duels 18 punten weten te behalen.

Kwart voor 1 is de aanvangstijd voor het duel tussen Valken 3 en SEW 5. Valken 3 ontvangt SEW 5. Dat moet punten op kunnen leveren voor Valken. SEW staat troosteloos onderaan, 7 gespeeld, 0 punten, 12 goals gemaakt, 38 tegen in 7 duels. Valken 3 staat na 3 duels 10e.

Ook het 1e speelt tegen de blauwhemden uit Nibbixwoud. SEW is in Nibbik gastheer voor het team van intermcoach Jan Karsten. Voor Karsten – die bereid werd gevonden om de herstellende Wim de Haart te vervangen – een weerzien met 2 bekende elftallen die de coach beiden eerder onder zijn hoede had, en met succes. Het wordt tijd voor Valken om nu punten te gaan pakken. Een overwinning van Valken brengt hen dichtbij SEW dat met 14 punten op een 7e stek staat. Valken staat – uiteraard – nog steeds 9e met 10 punten. Trainer Nico Mol is in Nibbixwoud bezig aan zijn 3e seizoen en presteert met de voormalig nummer 2 van West-Friesland prima, na de promotie uit de 5e klasse van 2 seizoenen terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Dion Bouwman, 27-07 (20 jaar)
Bry? le Blanc, 29-07 (21 jaar)
Nomi Stheins, 29-07 (19 jaar)
Lieke de Wit, 29-07 (15 jaar)
Anne de Groot, 30-07 (29 jaar)
Copyright © 2024 De Valken