Gevoelige (1e) thuisnederlaag tegen koploper: 1-5

Onze 11e wedstrijd was thuis tegen koploper Koedijk, die 2 punten meer hadden dan wij. De trainer zei dat hij er van uitging, dat iedereen wist waar het vandaag om zou gaan. Hij had bewust op de trainingen niet zoveel gezegd over deze wedstrijd, omdat wij daar alleen maar nerveuzer van worden. Hij gaf voor de wedstrijd aan, dat als je hun wedstrijdverslagen leest, we vandaag geen schijn van kans zouden hebben, maar dat moest nog maar blijken. Zoals elke wedstrijd moesten we volop aan de bak, hard werken, geconcentreerd spelen en geen onnodige risico’s nemen. Omdat zij meestal furieus beginnen, was het vooral belangrijk in de beginfase er gelijk te staan (en dus ook een goede warming-up te doen!) Ook gaf hij nogmaals aan, dat het soms bij ons wel wat ‘steviger’ mag met name in de duels; kortom kort op de man dekken en ze niet laten voetballen (want dat kunnen ze natuurlijk wel, anders sta je geen eerste) Hij zei ook nog dat we in de opbouw de beide backs Madeleine en Sanne B. meer moesten helpen door meerdere aanspeelpunten te creeren (mid-mid en achteruit) Omdat we niet compleet waren (Chantal en Sanne L. geblesseerd; Guda en Gesina weekend weg te Sinterklazen in de Achterhoek) moest er enigszins geimproviseerd worden met de opstelling en zo kwam Liesbeth in de spits te spelen, waarbij het de bedoeling was de bal vast te houden en dan terug te leggen op de opkomende middenvelders.
Met Wendy en Mandy als wissel begonnen we o.l.v. de weer aanwezige Co B. om 11.00 uur op het A-veld aan de wedstrijd en we begonnen eigenlijk best goed. In de 1e minuut schoot Liesbeth net naast na een verkeerde uittrap van hun keepster, maar in de 5e minuut hadden wij mazzel, toen een ver schot van hen via de onderkant lat weer het veld insprong. In de 11e minuut kwam Jolene na een mooie pas van Liesbeth alleen voor de keepster, maar helaas mikte zij naast. Kort daarna draaide Patricia zich goed vrij en met haar linker mikte zij de bal over hun keepster en dat was 1-0. Daarna kregen we nog enkele kleine kansjes die niets opleverden , maar daarna ging Koedijk ook eindelijk voetballen en in de 25e minuut was er een schot op doel en iedereen dacht of hij is voor Sylvia of hij gaat over, maar de bal belande op de kruising en in de rebound was Koedijk attenter dan wij: 1-1. Ook daarna bleef Koedijk aandringen en vlak voor rust was het na een wel of niet buitenspelsituatie een houdbaar schot van Koedijk waar Syl eigenlijk niets aan deed, omdat zij dacht dat er al gefloten was voor buitenspel en dus was het na deze k.. goal 1-2 en was het rust.
In de rust constateerde de trainer dat met name de eerste 20 minuten wij sterker waren geweest dan Koedijk en hij toen nog weinig had teruggezien van hun spel uit hun verslagen. Misschien hadden we in die periode wel meer moeten scoren. Door 2 wat rare doelpunten waren zij terug in de wedstrijd gekomen en het zou niet makkelijk zijn om deze achterstand weg te werken, mede omdat toch ook bleek dat enkele speelsters van ons niet 100% fit waren (Patricia, Bianca, Wendy) Hij hamerde er nog eens op elkaar goed en als het kon strak over de grond aan te spelen en niet op knie en borst hoogte, want dan krijg je ‘ruzie’ met de bal en dat geeft te veel balverlies.
De tweede helft was amper 5 minuten oud, toen Koedijk na een vloeiende combinatie fraai de 1-3 maakte en toen was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Het was alles Koedijk wat de klok sloeg en wij kwamen nauwelijks meer bij hun doel op een tweetal corners na en nog een kans voor Wendy, maar die moest te snel en van te ver schieten.
Koedijk kreeg een aantal kansen, maar door goed ingrijpen van o.a. Jolanda en goed keeperswerk van Sylvia bleef het nog even 1-3 tot de 30e minuut toen verkeerd uitverdedigen (binnendoor!) door Mandy door hun uitblinkster nummer 4 met een fraaie pegel werd afgestraft 1-4. Zelfs werd het in de 40e minuut nog 1-5 ook.
Onze 1e thuisnederlaag dus en daar valt weinig op af te dingen; de conclusie moet toch zijn dat we tegen dit soort ploegen alleen een kans maken wanneer we compleet zijn en iedereen 100% fit is (wellicht toch een volgende keer misschien een snipperdag opnemen en later de wedstrijd spelen?)
Toch staan we nog steeds 2e (5 punten achter Koedijk) en hebben 10 punten meer dan vorig jaar na 11 wedstrijden en ook is ons doelsaldo beter (nu + 10, vorig jaar -2). Er is dus geen enkele reden voor paniek of iets dergelijks; we moeten nog 15 wedstrijden en we blijven er voor gaan om elke wedstrijd te winnen! Te beginnen komende zondag als we thuis spelen tegen nummer 3 te weten Apollo 68.