Wekkers gezocht voor de veteranen en het 5e

Om half tien begint komende zondag al het eerste duel. Dan dienen de veteranen zich in Zwaag op te stellen voor het duel tegen de oudere garde van Westfriezen. De zegereeks van de veteranen gaat maar door. Vorige week weer een 4-0 tegen laagvlieger RKEDO 2. Na 9 duels is Valken nog steeds zonder puntverlies. Slechts 4 (!) tegengoals. Westfriezen doet het ook lang niet gek. Met 16 punten uit 10 duels staan de Zwaginezen 4e.

Valken 5 moet ook vroeg aan de bak. SEW 6 staat om 10:00 al gereed in Nibbixwoud om hun wedstrijd te spelen. Na de nipte nederlaag van vorige week is Valken weer een plekje gezakt en staan ze nu 6e. SEW doet het net iets beter. Zij behaalden uit 11 duels 1 punt meer dan Valken (19 tov 18). De generale repetitie tegen Twisk was goed voor de Nibbikkers. Vorige week won men met 5-0.

Vervolgens twee duels om 11 uur. In Avenhorn is dat Kwiek ‘768 2 tegen Valken 3. Het derde behaalde vorige week opnieuw een punt. Een 4-4 gelijkspel tegen SEW. Ze staan nu 10e. Tegenstander Kwiek staat er met 17 punten uit duels aardig voor. Ze staan daarmee op een 5e stek.

Thuis krijgen de dames bezoek van Apollo ’68. Na de nederlaag van vorige week lijkt Koedijk 2 zich op te kunnen maken voor een kampioenschap. Valken zal er alles aan doen om de 2e stek te behalen, en dat is natuurlijk ‘gewoon’ nog mogelijk. Een overwinning op naaste concurrent Apollo ’69 – zij staan derde – zal dus ook heel goed uitpakken. Vooral de Hensbroeker defensie lijkt niet de sterkste (maar daarentegen scoren ze ook wel erg makkelijk).

Ook thuis, maar dan om half 12, is het duel tussen Valken 2 en VVS ’46 2. De Spanbroekers. Een duel tussen de nummers 9 (VVS) en 10 van de ranglijst. Het verschil is echter toch al gauw 7 punten, in het voordeel natuurlijk van de oranjehemden. Valken 2 wacht alweer een tijdje op een overwinning.

Valken 4 gaat om 1 uur op bezoek in Hensbroek voor het duel tegen Apollo ’68 3. Het 4e ligt nog steeds op titelkoers. Mede geholpen vorige week bijvoorbeeld weer doordat Berkhout wint van Always Forward. Apollo ’68 staat onderin de middenmoot, 7 punten slechts uit 10 duels, nu goed voor een 7e stek. Ze krijgen er gemiddeld 4 per duel tegen dus dat komt wel goed.

Het naar een overwinning snakkende Valken 1 krijgt om twee uur bezoek van Spartanen. In Wognum verloor Valken eerder dit seizoen in een zeer sterk en aantrekkelijk duel nipt met 2-0. Een gelijkspel had de verhoudingen destijds beter weergegeven. Na deze nederlaag begon de ellende eigenlijk voor Valken. Nadien is er nog maar 1 duel gewonnen. Tijd dus voor de ommekeer. Spartanen is nog volop in de race voor het kampioenschap. 1 punt minder dan VVS ’46 en 4 punten meer dan Always Forward. De Horinezen hebben nog een wedstrijd tegoed dus het blijft ongekend spannend bovenin. Onderin – waar Valken zich helaas bevind – is het al niet anders. Trainer Rene Bierdrager is vooralsnog erg succesvol in zijn 2e jaar bij de rood-witten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken