A 1 junioren rekenen (voorlopig) af met dgradatiespook!!

Het zal niet bij iedereen bekend zijn, maar de A1 junioren waren door een aantal verliespartijen in de competitie afgedaald naar de beschamende 10e plek met 13 punten uit 12 wedstrijden!
Vandaag was niet de vraag hoe we daar terecht zijn gekomen, maar hoe we daar snel weg komen want van het woord degradatie wordt niemand vrolijk. SEW was onze tegenstander en ook nog één die onder ons staat en dus was er sprake van een echte “zes punten” wedstrijd!!
Aanvang 13 uur en een echte professionele scheids die luistert naar de naam Theo Visser. Iedereen was er klaar voor en we begonnen dan ook prima en lekker fel. Na 10 minuten werd dat dan eindelijk in de score uitgedrukt door een goal van Joost Kune: 1-0. Bij vlagen was SEW gevaarlijk d.m.v. hun beste man, de nummer 9 die het bij Hollandia niet meer naar zijn zin had en terug ging naar zijn vrienden bij SEW A1. In de 20 minuut een vrije trap genomen door Jan Boon en die tot ieders verbazing door niemand werd aangeraakt en in het doel verdween: 2-0. De wedstrijd in handen en toch op domme wijze SEW weer in het zadel
helpen: 2-1. Maar met nogmaals Joost en de eerste van Joep Obdam was het opeens 4-1 en leek de strijd gestreden.
SEW was het daar niet mee eens en binnen 7 minuten bogen zij de stand om van 4-1 naar 4-4 en dat was tevens de ruststand.
In de rust Jan Boon de opdracht gegeven om hun “nummer 9” geen centimeter te geven. En zo geschiedde want Jan hield hem keurig in toom en de score werd mooi uitgebouwd van 4-4 naar 8-4 door doelpunten van Joost (2x), Joep en Rick. Dat het nog 8-5 werd was alleen voor de statistieken. Trainer tevreden, publiek tevreden, iedereen tevreden (behalve SEW dan!!). Net na de rust kwam Kryn ook nog eens een nieuwe waterzak brengen, wat zeker vermeld mag worden want het is onze derde (scheepsrecht?)
Na het laatste fluitsignaal een staande ovatie van het voltallige publiek en de jongens verdiende dat ook voor het vertoonde spel en de mooie overwinning!