Valken – West Frisia DP 4-1 (3-1)

Zelden zoveel gemengde gevoelens gehad als na de wedstrijd van gisteren. Natuurlijk, we hebben weer 3 punten en natuurlijk, we lieten zien gewoon thuis te horen in de 4e klasse. En natuurlijk, we hebben een concurrent vrijwel definitief achter ons gelaten. Maar toch zitten we nog allerminst in een zetel en dat in combinatie met de afgelopen overwinningsreeks maakt dit alles tot een gevaarlijk feit.

De verrassende overwinning van HSV Sport deed mij toch wel met een kwaad oog naar VVS kijken. De Spanbroekers hebben na het behalen van de 1e periode bijna het minste aantal punten behaald van alle ploegen in de klasse. We kunnen derhalve spreken van een lichte vorm van competitievervalsing, al wil ik daarmee de prestatie van HSV niet tekort doen. Zoals u weet komen de Hoornaren over 2 weken naar Hem voor een waarschijnlijk allesbeslissende confrontatie. Hoewel volgende week eerst nog Forward wacht, kijken de volgers stiekem al naar 23 april. Heel erg fout, maar niet te vermijden. Een andere concurrent, Grasshoppers, wacht ook nog een thuiswedstrijd tegen VVS. Ik kan u adviseren dan een 1 te noteren op uw totoformulier.

Maar goed, als we slechts kijken naar de prestatie van De Valken kunnen we nietv anders dan tevreden zijn. Was er tegen Andijk nog sprake van ‘lelijk spel’, tegen Westfrisia was Valken gewoon twee klassen beter. De tegenstander liet zich weliswaar ietwat makkelijk naar de slachtbank brengen, maar de overtuiging waarmee Valken de kansen omzette in doelpunten verdiend een compliment. De 1e goal was een plaatje. Een voorzet van Mark vanaf rechts op de 2e paal werd feilloos binnengekopt. Op zich niet bijzonder ware het niet dat de goal gemaakt werd door een WF-verdediger. Valken nam het presentje graag in ontvangst, maar de honger was nog niet gestild.

Sander onderschepte namelijk even later een breedtebal achterin en tikte slim door naar Lennard. De herboren spits ging in een rechte lijn naar het doel en legde de bal fijn in de hoek. Zodoende genoot Valken snel een ongekende weelde wat voer was voor de rijkrekenaars. Na de 2-0 ebte de concentratie echter weg en was het vooral WF wat aanvallende intenties toonde. Spits Heime Vis had de 2-1 op zijn schoen maar schoot hard naast. Even later gaf Dolph onnodig een corner weg wat achteraf een dure is geweest. Uit de corner werd een indirecte vrije schop toegekend in de zestien die onberispelijk werd ingeschoten.

Valken schrok wakker en ging weer op jacht naar een veilige marge. Dat er dan als vanzelf kansen komen heeft dit seizoen al eerder bewezen. Een lage voorzet van Mark werd slim niet getoucheerd door Jos waarna Lennard kon aanleggen. Hij kreeg net niet de gewenste ruimte om de hoek te zoeken waardoor de doelman kon redden. De aanval liep door en eindigde alsnog in een treffer. Het was opnieuw Chris die alle aanwezigen deed verbazen met een fantastisch curvebal in het kruis. Een kunstje wat hij tegen De Rijp ook had geflikt. De goal was tevens de nekslag voor West-Frisia dat met gebogen hoofd de kleedkamer op zocht voor een welverdiende kopje thee.

Ondanks luide aanmoedigingen van een kerel met rode stropdas langs de lijn, was de fut er bij de Enkhuizers ook na rust niet in te krijgen. Patrick mocht na een klein kwartier zomaar vier man passeren en de geheel vrijstaande Lennard aanspelen. Die promoveerde de goede actie van zijn laatste man tot een goal. Was de 3-1 al de nekslag, de 4-1 bleek het zuurstofapparaat wat werd uitgezet bij het kasplantje wat WF nog was.

West-Frisia drong na de goal plichtmatig en Valken weigerde de geboden ruimte goed te benutten. Wonder boven wonder bleef de schade voor de uitploeg beperkt tot 4-1, wat toch als kritisch punt aangestipt moet worden. Aan de andere kant, 39 doelpunten in 19 wedstrijden is helemaal zo slecht nog niet en in dit tempo kan Valken zelfs nog de productiefste ploeg in de klasse worden, want ‘koploper’ VVW staat nu op 43. Daarbij opgeteld het lage aantal tegendoelpunten in de laatste 3 ontmoetingen lijkt het elftal goed in balans en klaar voor de volgende wedstrijd op paasmaandag tegen Always Forward. Deze ploeg heeft nog een kans op de 4e stek wat waarschijnlijk recht geeft op de nakompetitie en is ook nog actief in het bekertoernooi. Daarin moet worden aangetreden tegen IJsselmeervogels. Laten we hopen dat de KNVB deze wedstrijd heeft vastgesteld voor aankomende zaterdag, want met een wedstrijd in de benen zal de tegenstand net iets minder kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken