WF-cup 1e ronde: Valken – Woudia 2-2 (1-2)

Het is ook altijd hetzelfde liedje bij De Valken. Oefenwedstrijden, bekerwedstrijden, het is gewoonweg niet aan de mannen besteed. Ditmaal was Woudia de tegenstander. De Westwouders waren het weekend ervoor netjes kampioen geworden in de 6e klasse. Onbevangen gingen zij de strijd aan met De Valken waar de echte wil ontbrak om er iets van te maken.

Het begin leek volgens plan te verlopen. Michiel rondde een mooie aanval via Peter en Sander af waardoor Valken na een goed kwartier op voorsprong kwam. Helaas lag zwak verdedigen aan de basis van twee tegendoelpunten achter elkaar. Dat deze stand tot de rust bleef staan, mag een wondertje heten gezien het aantal mogelijkheden voor De Valken. Maar ook de aanvallers waren niet 100% bij de les, waardoor de Woudia-doelman held van de dag zou worden.

Na rust hetzelfde beeld. Valken drong aan op zoek naar eerherstel. Woudia verdedigde zich kranig en verdiende simpelweg de overwinning op basis van werklust. Ook qua veldspel was de ploeg soms niet eens de onderliggende partij al werden die momenten naarmate de wedstrijd vorderde steeds spaarzamer.

Lennard, na rust ingevallen, ging halverwege de 2e helft gewillig naar de grond toen hij werd vastgehouden. De dieptebal was onhaalbaar voor de spits dus een overtreding was niet nodig, maar de straf des te zwaarder. De pingel was een prooi voor Sander. Hierna drong Valken wel aan, maar de afwerking was onzorgvuldig. Woudia kreeg zelfs de kans op de winst, maar Peter Bakker redde op de lijn.

Eindstand 2-2, een terechte uitslag, want hoewel Valken qua kansen en balbezit de meerdere was over Woudia, werden de Hemmers op inzet en beleving overklast. De penalty’s, zonder waarde mogen we hopen, werden ook nog eens verloren. Nog een teken aan de wand dat Valken niet de noodzaak zag om er ook maar iets van te maken. Alle lof aan Woudia die liet zien een terechte kampioen te zijn. Wat mij betreft kunnen ze zonder zorgen volgend jaar de 5e klasse betreden.

Aanstaande zondag volgt de laatste competitiewedstrijd. Het is overbodig te memoreren dat het dan anders moet.