Eerste maal gelijk deze competitie: 1-1

De 20e wedstrijd van dit seizoen was thuis tegen Kolping Boys. Uit hadden we met 3-0 verloren o.a. omdat toen de meeste speelsters van de Valken voor het eerst op “kunstgras” speelden en ook omdat we vooraf al redelijk “gestresst” waren over het wel of niet meespelen van dames van Kolping 1. Tot nu toe was dat de enige wedstrijd waarin we niet scoorden en o.a. door foutjes van ons verloren we dus.
Vooraf wees de trainer eerst nog even op de trainingsopkomst die de laatste weken wat te wensen overliet. Hij memoreerde dat we nog ongeveer 10x moesten trainen en dat het juist in deze fase van de competitie erg belangrijk was dat iedereen zoveel mogelijk te trainen kwam en in ieder geval minimaal 1x per week.
Over de wedstrijd was hij kort: we moesten tegen een voetballende ploeg die best redelijk hoog stonden, maar ook wees hij op onze serie na de winterstop (7x winst met een doelsaldo van 28 voor en 1 tegen) en dus vond hij dat we met veel zelfvertrouwen de strijd aan moesten gaan, waarbij we vooral ook op moesten letten op hun backs die in de 1e wedstrijd regelmatig vrij konden opstomen.
Met 4 wissels (Guda, Sanne L., Chantal en Liesbeth) begonnen we om 11.00 uur op het A-veld aan de wedstrijd en we begonnen niet verkeerd. In het eerste kwartier waren er kleine kansjes voor Bianca, Myra en Patricia maar gescoord werd er niet. In de 20e minuut kwam een afvallende bal terecht bij Danielle die uithaalde en doordat de keepster de bal niet klem had kon Patricia uit de rebound simpel 1-0 scoren, wat op dat moment een verdiende voorsprong was. Kort daarna stond Guda na een voorzet van Patricia zomaar alleen voor de keepster, maar haar inzet was te slap en recht op de keepster.
Hierna werd Kolping sterker en kreeg ook enkele kleine kansjes, maar Sylvia werd voorlopig niet gepasseerd. Na een half uur zette een van de Kolping spitsen Daan op het verkeerde been en haalde keihard uit in de kruising: 1-1. Hierna kwam een verdwaalde voorzet van hen nog op de paal terecht, maar dat had Syl al lang gezien.
Kort voor rust was er nog een gevaarlijke corner van Patries, maar tot 2x toe ging de bal er net niet in. Ruststand derhalve 1-1.
Tijdens de rust was de trainer eigenlijk wel tevreden: hij vond dat er redelijk goed werd gevoetbald en in ieder geval hard gewerkt. Hij vond dat Kolping nauwelijks kansen had gehad, terwijl wij wel wat mogelijkheden hadden gehad om meer doelpunten te maken.
Dus na rust op dezelfde manier doorgaan, dan kwamen de kansen en doelpunten er ook wel.
Na de rust min of meer hetzelfde spelbeeld: een hard werkend Valken en toch ook een goed spelend Kolping, wat echter nauwelijks kansen kreeg, omdat onze verdediging er weer stond als een huis met Jo die de fysiek sterke spits min of meer uitschakelde en Kim als betrouwbaar slot op de deur.
In de tweede helft waren de meeste kansen daarom toch weer voor ons en met name Guda had uit corners twee goede kopkansen, maar koppen blijft voor de meeste een probleem. Ook schoten van Daan, Sanne L en Patricia waren of van te ver of te slap, zodat er helaas niet meer gescoord werd en de stand 1-1 bleef.
Het eerste gelijkspel deze competitie en twee verliespunten in de strijd om de kop, maar nog steeds hebben we het in eigen hand: nog 6x winnen en het is bingo!
De concurrentie won wel en we staan nu 2 verliespunten achter op de koploper en 4 punten voor op nummer 3, dus het blijft reuze spannend.
In vergelijking met vorig seizoen hebben we 20 punten meer en is het doelsaldo bijna 40+ beter.
Komende zondag uit naar St. Adelbert waar we gaan proberen de 3 punten mee naar huis te nemen (dus Koninginnedag een beetje rustig aan dames!)

PROGRAMMA WEEK 17

DI 25-4 19.45 TRAINEN
DO 27-4 19.45 TRAINEN
ZO 30-4 12.00 ST.ADELBERT-VALKEN
VERTREK: 10.15 UUR !
NA DE WEDSTRIJD GAAN WE MET ZIJN ALLEN AFHANKELIJK VAN HET WEER EEN TERRASJE PIKKEN OP HET STRAND OF GEZELLIG NAAR DE KROEG!!!!

*LET OP*LET OP*LET OP*

Zoals bekend moeten we nog 6 wedstrijden en de KNVB heeft nogal wat moeite om voor alle wedstrijden data te vinden, zodat er ook ’s-avonds gespeeld zal moeten worden.
Voorlopig is de inhaalwedstrijd Valken-Blokkers nog niet door de bond vastgesteld en is de laatste? wedstrijd uit tegen Koedijk voorlopig op donderdagavond 18-5 om 19.30
In overleg met onze wedstrijdsecretaris Jack wordt nu geprobeerd een en ander goed te regelen en dit betekent dat ik jullie dringend moet verzoeken de volgende data voorlopig vrij te houden omdat we dan (evt) moeten voetballen

Zondag 30-4 St.Adelbert-Valken
Woensdagavond 3-5 19.00 Winkel-Valken Vertrek 17.45!
Donderdag 4-5 Geen Training!
Vrijdag 5-5 19.30!! Trainen
Zondag 7-5 Zouaven-Valken (+open huis Gesina)
Zondag 14-5 Valken-Winkel
Vrijdag / Zaterdag / Zondag 19/20/21 mei: 3-landentoernooi Landgraaf

Voor de wedstrijden tegen Blokkers en Koedijk zijn de volgende data in beeld:
Woensdagavond 17-5, Donderdagavond 18-5, Woensdagavond 24-5, Donderdag 25-5 overdag (=Hemelvaart), Zondag 28-5
Wel lastig allemaal, maar dan weten jullie het al vast!!!!