Winst in doordeweekse avondwedstrijd: 1-3

Afgelopen woensdagavond moesten de dames uit naar Winkel om daar hun 22e wedstrijd te spelen. Vooraf had de trainer complimenten voor de groep omdat iedereen er was, ondanks dat het een doordeweekse avond was; met name Patricia (‘even’ terug van een midweek weg) en Guda (moest nog te werk) werden op voorhand bedankt.
Hij ging ervan uit dat iedereen wel wist waar Winkel stond op de ranglijst en dat het duidelijk moest zijn dat we hier geen punten konden laten liggen! Hij kwam nog even kort terug op de wedstrijd van afgelopen zondag, wat een matige pot was, met toch weer ontzettend veel kansen voor ons. Vandaag moesten we proberen toch wat rustiger aan de bal te zijn en meer de combinatie te zoeken, wat betekent dat je wel in beweging moet zijn en moet laten zien, horen wat je wil. Hij had ook nog in zijn boekje staan: Bloem niet binnendoor uitverdedigen!!
Met lekker voetbalweer en met Liesbeth, Danielle, Sanne l. en Chantal in de wissel begonnen we om 19.00 aan de wedstrijd en lag hij afgelopen zondag binnen de minuut bij ons in het netje, nu scoorde Patricia bijna binnen een minuut door goed door te lopen op een terugspeelbal op hun keepster; helaas viel de kluts net aan de verkeerde kant. We bleven in de beginfase sterker en er werd redelijk goed gevoetbald. Na ongeveer 10 minuten opende Sylvia ver en Myra ging prima diep en probeerde over de keepster heen te spelen, die de bal nog net kon aanraken, maar in 2e instantie scoorde Myra toch: 0-1. Na een kwartiertje gaf Jolene goed druk op de bal bij het uitverdedigen van hen en de bal kwam zomaar terecht bij Bianca die halfhoog de verdiende 0-2 maakte. Hierna waren nog steeds de beste kansen voor ons en het duurde tot de twintigste minuut voordat Winkel hun eerste kleine kansje kreeg, maar de bal ging voorlangs. In de 30e minuut gaf Kim een afgemeten dieptebal op de zeer actieve Myra, die met een prachtige volley keihard de binnenkant van de paal raakte (echt jammer dat die er niet inging!) Kort daarna was het Jolanda die prima druk zette, de bal veroverde en Chantal allen voor de keepster zette en deze scoorde zeer beheerst de 0-3. Vlak voor rust scoorde Danielle ook nog bijna, maar de bal werd ten koste van een corner van de lijn gehaald; ruststand derhalve 0-3.
Tijdens de rust was de trainer eigenlijk wel tevreden: hij vond dat er redelijk goed gevoetbald werd en dat we veel kansen kregen en misschien toch weer te weinig gescoord hadden. Zo blijven voetballen was het devies en zonder Guda die te werk moest, begonnen we aan de tweede helft. Gelukkig begonnen we weer scherp en met name Sanne L. en Daantje werkten hard. In de 3e minuut schoot Liesbeth keihard in het zijnet na een pas van Patries. Maar ook Winkel bleef goed voetballen en met name hun combinatiespel was niet verkeerd. In de 10e minuut kregen zij een corner die half ingekopt werd en de afvallende bal werd zomaar onder Syl door geschoten: 1-3.
Hierna kregen wij ook weer kansjes en kansen, maar helaas was het elke keer weer net niet (van te ver, te slap enz.)
Ook Winkel drong af en toe nog behoorlijk aan, maar echt grote kansen leverde dat niet op. De laatste 10 minuten kregen we nog een aantal corners mee die behoorlijk gevaar opleverden, maar met name Jolene was niet echt gelukkig in de afwerking , terwijl ook Sanne L. en Bianca eigenlijk ook nog wel hadden moeten scoren. De 2 laatste grote kansen waren voor onze Patries: de eerste was een vrije schietkans, maar die ging over en vlak voor tijd kapte ze fraai hun keepster uit, maar daarna ging haar inzet langs de verkeerde kant van de paal en dat was jammer want iedereen had haar vooral vanavond wel een of meer doelpunten gegund (dan zondag a.s. maar !!)
Wederom 3 punten en onze 18e ! wedstrijd die we winnen en nog steeds ongeslagen na de winterstop. Volgens de berichten speelde de nummer 1 gelijk tegen de nummer 3, dus dat is niet verkeerd.
Zondag a.s. uit naar de nummer 3 Zouaven en het moge duidelijk zijn, dat het daar niet makkelijk wordt, maar we gaan ervoor!!
Nog 4 wedstrijden en dan ?????????

Vrijdag 5-5 19.30 !! Trainen
Zondag 7-5 11.30 Zouaven-Valken
Vertrek 10.30 of op eigen gelegemheid

NB: de wedstrijd Koedijk-Valken staat voorlopig nog steeds op Donderdag 18-5 om 19.30 uur en voor de wedstrijd thuis tegen Blokkers is nog geen datum vastgesteld. Zodra de definitieve data bekend zijn, horen jullie dat z.s.m.