Strijdend ten onder, wel promotie naar 3e klasse!!

Onze 25e en voorlaatste wedstrijd bracht ons op donderdagavond 18 mei jl. naar de koploper Koedijk, die 3 punten voor stonden maar met 1 wedstrijd meer. Duidelijk was dus dat we zouden moeten winnen, zodat we dan evt. tegen Blokkers in de laatste wedstrijd kampioen zouden kunnen worden.Voor Koedijk was het de laatste wedstrijd en bij een gelijkspel of winst voor hen zouden zij kampioen zijn. De meiden waren toch allemaal wel wat meer nerveus dan anders (de een wat erger dan de ander) maar dat hoort bij zo’n belangrijke wedstrijd.
De trainer begon zijn praatje met te zeggen, dat wat het resultaat vanavond ook zou zijn, hij nu al trots was op het hele team en dat we hoe dan ook een prachtig en succesvol seizoen hadden gespeeld. Hij memoreerde ook de eerste wedstrijd tegen Koedijk nog even (1-5 verlies), maar zoals bekend kwam dat o.a. doordat we toen niet compleet waren. Ondanks dat we moesten winnen, moesten we niet gelijk als blinden gaan aanvallen en zeker niet tegen een ploeg die reeds 129x gescoord had. De trainer dacht dat het vanavond heel belangrijk zou zijn wie de slag op het middenveld zou winnen en daarom speelden we met een 4-mans middenveld, waarbij het de bedoeling was dat de buitenste middenvelders druk zouden geven op hun backs en ook bij aanvallen zouden bijsluiten. Onze 2 spitsen moesten bij balverlies de opbouw van hun centrum storen en ook voorin blijven als wij verdedigden. Verder was het belangrijk dat we zoveel mogelijk hun schoten van afstand er uit zouden halen en heel attent te zijn bij hun (indraaiende) corners die vaak doorgekopt werden. Zoals gewoonlijk droeg hij ons op kort en geconcentreerd te dekken en hun dus niet te laten voetballen, want dat konden ze dus duidelijk wel als je ze teveel ruimte geeft. Als laatste werd de afspraak gemaakt, dat we ook bij een evt. (snelle) achterstand in de 1e helft gewoon in de formatie moesten blijven voetballen en dat we pas in de 2e helft evt. achterin 1 op 1 zouden gaan spelen om iets te forceren.
Met veel publiek langs de lijn (ook uit Venhuizen!) begonnen we om 19.30 op kunstgras aan de wedstrijd met Chantal, Bianca en Sanne L. op de bank en zonder Liesbeth die werken moest.
De allereerste aanval was voor ons middels een combinatie tussen Guda en Patricia, maar gelijk daarna kreeg Koedijk een kansje die naast ging. Hierna was Koedijk wel wat sterker, mede omdat zij de 1e helft de soms stevige wind meehadden. In de 10e minuut moest Sylvia handelend optreden ten koste van een corner en na balverlies van Gesina op het middenveld was het in de 16e minuut dat Syl een keiharde volley niet klem kon krijgen en de rebound werd ingeschoten door een van hun spitsen: 1-0. Onmiddellijk daarna was het Sanne B. die prima ingooide op Patries die er alleen van door ging en na geduldig wachten mooi de 1-1 maakte. Hierna ging het spel over en weer, maar was Koedijk toch wel gevaarlijker. Rond de 35e minuut was het een beetje paniek bij ons achterin en gaven we een corner weg. Deze werd goed genomen en in een poging de bal weg te koppen was het Guda die helaas ongelukkig in eigen doel kopte:2-1. Dezelfde Guda schoot in de 40e minuut na een solo voorlangs en de laatste counter voor rust van Koedijk ging ook naast, zodat we met een 2-1 voor Koedijk gingen rusten.
In de rust was de trainer niet echt ontevreden en vond dat we in een leuke wedstrijd prima partij boden. Hij vond dat Myra het een van hun betere speelsters behoorlijk lastig maakte, maar hij vond dat we toch nog teveel duels verloren, maar hij was toch wel redelijk hoopvol, dat we in de tweede helft de achterstand konden wegwerken, omdat wij dan de wind mee zouden hebben. De opdracht was dan ook om voorlopig gewoon in de formatie te blijven voetballen en wanneer mogelijk het ook van afstand te proberen.
De tweede helft begonnen we zeer goed en doordat wij de opdrachten goed uitvoerden, kwam Koedijk nauwelijks meer van eigen helft af. Reeds in de 2e minuut forceerden wij een corner en toen uit de volgende corner de afvallende bal voor de voeten kwam van Danielle, haalde die gelijk uit, maar met een formidabele redding voorkwam hun keepster een zeker doelpunt. Ook hierna bleven we sterker, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Rond de 25e minuut ging Jolene goed door en kwam de bal terecht bij Patricia die zich goed vrijspeelde en daarna goed inschoot, maar opnieuw redde hun keepster goed.
Hierna werd Koedijk weer wat sterker en rond de 30e minuut was het zomaar 3-1 toen een halve volley over Sylvia heen in het doel verdween. Dit was een behoorlijke domper voor ons en ondanks dat we gelijk 1 op 1 achterin gingen spelen en Kim lieten doorschuiven was de echte overtuiging dat het nog kon (4x scoren) toch een beetje verdwenen. Koedijk kreeg vleugels en toen Syl een schot niet gelijk onder controle kreeg, konden hun de 4-1 binnentikken. Na een lichte overtreding van onze Jo kregen zij ook nog een penalty, maar deze wist Sylvia knap uit haar doel te houden. Gedurende de laatste 10 minuten viel de ene na de andere Koedijkse om met kramp en dergelijke en dat was ook niet bevordelijk voor ons spel, maar na bijtelling van deze blessuretijd, floot de scheids uiteindelijk toch af en was het dus niet gelukt en dat leverde links en rechts toch wat tranen op en ook ondergetekende had het moeilijk, maar daar hoeft niemand zich verder voor te schamen.
Kortom met 4-1 (geflatteerd) verloren, maar in ieder geval strijdend ten onder en het blijft jammer dat we in het begin van de tweede helft niet tot scoren kwamen, want dan had ik het nog moeten zien wat er gebeurt was. Maar ja, ‘als’ geldt niet (as is verbrande turf )
En realistisch beschouwd is Koedijk toch wel terecht kampioen geworden, omdat ze maar liefst 133 doelpunten voor hebben (wij 77) en dus ook 2x winnen van de nummer 2 (wij dus!) en vanaf deze plaats nogmaals de felicitaties van onze kant richting Koedijk.
De woorden vooraf blijven natuurlijk staan als een huis: de trainer is en blijft TROTS op de dit seizoen door het hele team geleverde prestaties: een overtuigende dik verdiende tweede plaats die promotie naar de 3e klasse oplevert, 20x winst, 1x gelijk en slechts 4x verlies, 20 punten meer dan vorig seizoen, doelsaldo 36 beter, slechts in 1 wedstrijd niet gescoord en slechts in 5 wedstrijden meer dan 1 tegengoal. In menige andere klasse wordt je met deze cijfers vliegend kampioen, maar maar bij ons was er dus helaas eentje nog ietsje beter.
Komende weken staan er nog een aantal leuke festiviteiten op de agenda, dus ik zou zeggen, geniet er allemaal ten volle van, want dat hebben jullie dikverdiend !!!