Verslag 3-landendamesvoetbaltoernooi te Landgraaf

Gezien de positieve ervaringen van vorig jaar hadden wij ons dit jaar als een van de eersten weer ingeschreven voor het 3-landendamesvoetbaltoernooi bij UOW02 te Landgraaf in Limburg met deelname van 30 teams uit Nederland, Belgie en Duitsland. Vrijdagmiddag 19 mei rond 17.30 uur verzamelden wij ons op het parkeerterrein bij de Valken en werden de auto’s (Hennie, Patrick en Liesbeth) ingedeeld en werd de meeste bagage in de bus van Liesbeth geladen.
We gingen met 12 meiden, Patrick en Hennie, omdat Danielle (bruiloft), Bianca (verjaardag) en Myra (examen) verhinderd waren en dat was toch een beetje jammer.
Helaas was het slecht weer, maar dat mocht de pret niet drukken. Onderweg hadden we volgens de nieuwe Truus van Hennie regelmatig last van ‘verkeersproblemen’ maar dat betekende gewoon files en na onderweg een koppie gedaan te hebben in de Lucht bij Den Bosch (waar ook gelijk de stuiterballenautomaat geplunderd werd) kwamen we pas rond 22.30 uur aan bij de sporthal naast de velden van de organiserende vereniging. Na een eerste biertje in het cafe naast de sporthal, werden de slaapplaatsen in de sporthal uitgezocht en we vonden een mooi plekje tegen de muur naast onze duitse ‘vriendinnen’ uit Lohausen (beetje jammer, maar ja) Daarna weer naar het cafe, waar we een mooi tijdje hebben aangestaan en enkele meiden meededen met de plaatselijke tafelvoetbalhelden. Tegen 2en gingen een man of vijf nog even het dorp in om te zien of de plaatselijke pizza en shoarmaboer nog open was en ja hoor dat was het geval. Sanne L. werd gelijk herkend door de eigenaar. Gevolg was dat onze drukke Sanne binnen 5 minuten niet voor de toonbank maar erachter stond om haar eigen bestelling te maken. Enkele plaatselijke andere gasten legden ons nog uit dat er een feestweek was, waarbij de ene helft bomen omzaagde en de andere helft moesten die dan zoeken?? Je moet er maar opkomen. Bij het weggaan nog even een souveniertje ‘meegenomen’ voor onze hard studerende Miertje en weer terug naar het sporthalcafe, waar onze meiden al naar bed bleken te zijn, behalve Sanne B. (de rustige?) die op alle aanwezige limburgse mobieltjes de wekkerfunctie aan het instellen was. Daar konden wij natuurlijk niet op wachten en hoe laat Sanne B. te bed ging bleef dus een raadsel.
Na amper 4 uurtjes slaap? gingen wij de volgende morgen rond 09.00 uur in trainingspak richting kantine om daar het prima verzorgde ontbijt te nuttigen. Vooral Hennie genoot ervan en het leek wel of hij 3 dagen niets gegeten had.
Om 10.30 onze eerste wedstrijd tegen de duitse meiden van Altenwerder, waar we vorig jaar met 2-1 van hadden gewonnen. Wellicht lag het aan de geweldige nachtrust, maar reeds na 90 seconden stonden we met 0-1 achter, maar gelukkig maakte Patricia uit een voorzet van Guda nog de 1-1. De tweede wedstrijd was tegen Wilhelmina uit Den Bosch (kampioen in de 2e klasse) en deze waren iets te sterk: 0-2 verlies. De derde was tegen Veluwezoom en deze wonnen we vrij gemakkelijk met 3-0 (2x Patries en Jolene) In de 4e wedstrijd in de stromende regen tegen Schaesberg 1 kwamen we al na 1 minuut op voorsprong door een afstandspoeier van Sanne L., maar 1 minuut later werd de wedstrijd onderbroken vanwege onweer. Na enige tijd wachten werd besloten de wedstrijd definitief te staken en dat betekende dat we met 7 punten uit 4 wedstrijden ons moeiteloos plaatsten voor de finale-poules op zondagmiddag.
Hierna gingen de meiden en de ’technische staf’ lekker douchen (wel apart natuurlijk?) en een deel ging daarna nog een tukkie doen, terwijl een ander groepje nog even het dorp inging. Daar werd eerst de van vorig jaar bekende schoenenwinkel bezocht, maar helaas was de man van de kortingen niet aanwezig. Hierna nog wat versnaperingen gekocht in de plaatselijke supermarkt en bakkerij. Helaas was er ook nog een naar incident, want toen onze rustige Sanne B. stond te pinnen werd zij bijna overvallen door een of ander vaag individu met grijs haar, maar gelukkig bleef het bij de schrik! Hierna allemaal in de auto’s en richting het Vrijthof in Maastricht. Deze reis verliep voorspoedig (met dank aan Truus) en daar aangekomen bleek er een grote kermis te zijn op het Vrijthof, maar aangezien het nog steeds slecht weer was, toch maar gelijk de kroeg ingedoken om enige versnaperingen te nuttigen. Toen Sylvia een nieuw kaarspelletje wilde introduceren, greep de eigenaar helaas in, want hoe haalden we het in ons hoofd om in een kroeg een simpel kaartspelletje te gaan spelen! Daar hadden we het dus wel bekeken en gingen achter Liesbeth aan die ergens een Limburgse Stadsherberg wist waar we konden eten. Helaas was deze tent dicht, dus toen maar een of andere studententent in waar we mooi aan 1 tafel bij elkaar konden zitten. Iedereen bestelde waar hij/zij trek in had en het moet gezegd, in vergelijking met de eettent van vorig jaar, was dit een verademing. Erg lekker en van alles meer dan genoeg (zelfs Sylvia kon niets vinden om over te zeuren!) Na lekker en uitgebreid gegeten te hebben, kwam Sylvia met het idee om naar de bioscoop te gaan naar de film over de Da Vinci Code. Alleen Patje, Chantal en Sanne L. hadden daar ook zin in en toen ze na veel moeite kaarten hadden bemachtigd, gingen deze 4 dus naar de bios. De rest deed nog een lekker toetje bij de Mcdonalds en bezocht nog een kroeg, maar de fut was er een beetje uit (moe?) en dus werd besloten om terug naar Landgraaf te gaan. Daar aangekomen nog even naar de kantine waar de plaatselijke dj de stemming er weer goed in had. Aan ons was dat niet meer besteed en rond 23.15 (echt waar!) lagen we in bed (behalve natuurlijk de bioscoopgangers)
Na een betere en langere nachtrust voor de meesten, werden wij zondagmorgen blij verrast met ontbijt op bed (of in de slaapzak) en zelfs ook nog koffie voor de 2 mannen. Deze geste werd verzorgd door Kimmie en Chantal. Onze doelvrouw deed nog een voorzichtige poging om toch nog iets te zeuren te hebben (iets met natte mouwen of zo), maar deze poging werd resoluut afgekapt door de trainer. Hierna alles wat we niet meer nodig hadden alvast al weer in de auto’s en de bus en toen richting voetbalvelden. Omdat de finalepoules pas om 13.30 begonnen, hadden we genoeg tijd en zaten mooi langs de lijn te zitten (gelukkig was het beter weer en droog) Sylvia vond weer 3 slachtoffers om haar gestaakte kaartspelletje alsnog te spelen, maar helaas voor haar was zij zelf regelmatig de klootzak, maar haar humeur leed daar niet bepaald onder.
Om 13.30 de eerste finalewedstrijd tegen onze deutsche (nacht)buren van Lohausen. In een leuke wedstrijd bleef het 0-0. De tweede wedstrijd was tegen de dames van Roosendaal en ook hier bleef het 0-0. De derde was tegen de meiden van de organiserende vereniging UOW02 en met veel publiek ook hier 0-0 (jammer van die bal op de lat van Patricia) De laatste finalewedstrijd was tegen de belgische ploeg van Davo Puurs en ja hoor ook hier was de eindstand 0-0. Dit betekende dat we achterin in 4 wedstrijden de 0 hielden en evenals vorig jaar had onze Sylvia hier weer een belangrijk aandeel in (zo goed Syl??)
In onze poule ging UOW02 door en deze werden uiteindelijk 3e in het uiteindelijk door Lommel gewonnen toernooi, terwijl wij rond de 6e plaats eindigden.
Na het douchen nog wat gedronken, de organisatie bedankt (tot volgend jaar?) en richting huis. De terugreis ging wat vlotter dan heen en na gegeten te hebben in de Lucht, kwamen we rond 22.00 aan bij De Roode Leeuw in Venhuizen (weer in de regen) Spullen bij elkaar gezocht en moe maar wel voldaan (denk ik) naar huis en naar bed.

Meiden (en Patje): het was weer TOP !! Een vermoeiend, maar zeer geslaagd weekend met goede sportieve prestaties, een hoop lol, geen gezeur of iets dergelijks en zoals al het hele seizoen een fijne, gezellige en goed samenwerkende groep.
Tot slot nog dank aan onze sponsors: Bestuur SV De Valken, Hennie en Patrick, Fam. Tuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken