De eerste duels van het nieuwe seizoen

Komende zondag gaat het seizoen weer beginnen. Zowel Valken 1 als Valken 2 trappen dan voor het eerst in competitieverband. Valken 3 en Valken 5-1 (voorheen Valken 4, Valken 4+1 en Valken 5) beginnen met hun voorbereiding op het seizoen met bekerwedstrijden voor de Gatorade Amateurcup.

Valken 5-1 begint reeds om 10:00 in Ilpendam. Welk team aldaar de tegenstander zal zijn is niet bekend. Valken 5-1 heeft een rumoerige transferperiode achter de rug. Liefst 6 spelers keerden de helden de rug toe: Bart de Wit, Peter Dekker, Erwin Vreeker en Zeger Davidzon stopten en Frank Dekker gaat nog eenmaal zijn kunsten onder de lat in de selectie vertonen.

Dan komt de selectie op 12 man en dat is wat aan de krappe kant. Als eerste heeft Arthur Bot zich gemeld bij de helden. Hij komt vanuit het inmiddels ter ziele gegane Valken 3. Voorts trekt oud-Hemmer Niels Degeling ook weer zijn voetbalschoenen aan. Dit heeft hij sinds de C-junioren niet meer gedaan. Wat we van de Hoogkarspeller mogen verwachten is dan ook niet geheel bekend. Volgende aanwinst is Marco Zuiderwijk. De Schiedammer is sinds enige tijd in Venhuizen woonachtig en na lang wikken en wegen heeft hij toch besloten om zich aan te sluiten bij het heldenteam. Zijn eerste testwedstrijd werd goed genoeg bevonden door coach Kale Henkie. Dan zitten we op 15 man. In de wandelgangen worden nog 2 namen genoemd, Mathijs Koster, de Westfriese neger, schijnt zich bij de helden te gaan aansluiten en een nog nader te noemen aanwinst…. Hierover later ongetwijfeld meer.

De grote gepromoveerde selectie van Valken 3 (vorig seizoen Valken 4) begint zondag om kwart voor 1 thuis tegen Zouaven 9, ook voor de beker. Uiteraard zijn ook hier geen details van bekend. Bij Valken 3 is in ieder geval nieuw Bonne Boots, de bijna vastgeroeste rechtsback van het 2e die een stapje terug doet.

Valken 2 begint om kwart over 12 de competitie tegen Ado ’20 4 in Heemskerk. Ado ’20 werd vorig seizoen 3e in de klasse waar Valken nu bij geplaatst is. Net voor Blokkers 2 en achter kampioen Always Forward 2 en SVA 2. Kijkend naar de statistieken van het team laat zien dat ze niet veel verliezen (1 nederlaag vorig seizoen). 11 overwinningen en 8 gelijke spelen. Vooral de defensie lijkt wat aan de zwakke kant getuige de ruim 2 goals die ze per wedstrijd incasseerden. Bijna in evenwicht met het aantal goals voor: 2.5. Hoe Valken 2 moet worden ingeschat is totaal onduidelijk. Veel nieuwe spelers uit de jeugd en uit het voormalige 3e. Van die groep moet nieuwe coach Theo Hofland een goede mix van zien te maken.

Dan het toetje van de dag, en wat voor 1! Meteen al een kraker op het eigen sportcomplex. Aanvang zoals gewoonlijk 2 uur bij een thuiswedstrijd van Valken 1. Het eerste duel en de buren uit Venhuizen-Noord komen op bezoek: Spirit ’30. De kroospoten zijn al jaren een zeer lastige tegenstander voor Valken.
02-03-2003: Valken – Spirit: 0-2,
30-03-2003: Spirit – Valken: 4-0
16-11-2003: Valken – Spirit: 2-2,
25-04-2004: Spirit – Valken: 1-0,
10-09-2005: Valken – Spirit: 1-4,
19-02-2006: Spirit – Valken: 2-1.
6 duels, slechts 1 schamel puntje, tijd dus voor verandering! Bij Valken zullen Patrick van Veen en Remco Sinnige uiteraard gemist worden. Daartegenover staat echter weer de terugkeer van Ruud Hofland, die het na een een slepende blessure nogmaals gaat proberen. Hoe Spirit ervoor staat is niet geheel duidelijk, ze missen hun spits die naar Zouaven vertrok. Maar natuurlijk staat de immer betrouwbare Jos Heilig nog met de vlag ter hand. Of oud-Valken middenvelder Marcel Gillebaard voor een plek in het 1e gaat is ook niet geheel duidelijk. Trainer Frank Knijn begint bij Spirit aan zijn 2e siezoen na zijn lange dienstverband bij St. George. Bij Valken nieuw, Hans Valk, die in de buurt eerder actief was bij Andijk en Dindua.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken