Krappe overwinning voor Valken Dames in 2e bekerwedstrijd (1-2)

Na tal van mislukte pogingen om oefenwedstrijden te spelen, mochten de Valken Dames woensdagavond 6 september jl. eindelijk weer de wei in voor de tweede bekerwedstrijd en wel uit bij de dames van Woudia, die we nog kenden van de afgelopen seizoenen.
Na een rommelige voorbereiding (kleedkamers niet open, tas met shirts vergeten) gaf de trainer nog enkele korte aanwijzingen over o.a.: de opbouw van achteruit, diepte altijd voor breedte, nooit binnendoor uitverdedigen, inschuiven van achteruit (overtuiging), bij balbezit veld groot maken, bij balverlies veld klein maken, posities bij corners, buitenspelval van Woudia.
Zonder Kim en Jolene (vakantie) en met Guda en Chantal in de wissel begonnen we om 19.00 uur aan de wedstrijd. Het begin was nogal rommelig van beide kanten en het bleek al snel, dat wij niet onze beste avond hadden en ook Woudia bood meer tegenstand dan wellicht van te voren ingeschat. Na 5 minuten werden we onterecht? terug gefloten wegens buitenspel, maar na een klein kwartiertje was het Bianca die prima op links doorging en uit haar voorzet scoorde Sanne L.
met de buitenkant voet (en een beetje ‘hulp’ van de keepster) Hierna gelijk een prima voorzet van Danielle, maar Bianca kon er net niet bij.
Hierna werd Woudia sterker, wat resulteerde in een aantal schoten en corners, waarbij uit een van de corners uit de kluts maar net werd naast geschoten. Vlak voor rust was het uit een voorzet van Myra, dat Patricia bijna de eerste kopgoal maakte, maar net niet dus.
In de rust bevestigde de trainer wat we zelf ook al wisten: het was zeer matig. Hij vond het allemaal te rommelig en vond bv. dat onze spitsen veel eerder moesten laten zien waar ze de bal wilden hebben en dat ze dan ook een stap richting bal moesten maken, zodat niet iedere keer de verdedigsters van Woudia er voor konden komen. Verder moesten we nog beter letten op de buitenspelval en ook de ruimte tussen verdediging en aanval niet te groot laten worden.
Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, dus niet echt goed. In de 5e minuut ontweken we de buitenspelval, maar de laatste pas naar Chantal kwam net niet aan. In de 10e minuut ging bij ons het buitenspel zetten niet goed en kon Woudia over Syl heen de 1-1 maken. Hierbij ging Myra op de bal staan en met een zeer pijnlijke knie moest ze helaas uitvallen (gelukkig blijkt het wel mee te vallen) Na een kwartiertje ging een vrije schop van Patries net naast en gelijk daarna werd een mooie combinatie tussen Jolanda, Danielle en Patricia niet door Bianca afgerond omdat ze teveel tijd nodig had. Ook Dieuwertje miste net na een voorzet van Daan. Vijf minuten voor tijd stoorde Dieuwertje goed op de bal en hierdoor kwam Patricia in balbezit en met een prachtig schot in de bovenhoek werd het toch nog 1-2 voor ons.
Een krappe, maar toch wel verdiende overwinning in een verder heel matige pot. Maar zoals de trainer na afloop al zei: ook slechte wedstrijden moet je winnen en beter nu een mindere wedstrijd als straks in de competitie.
Morgen (vrijdag) trainen we dus niet en zondag 10-9 de derde bekerwedstrijd uit bij Blokkers, waar we nog wat goed te maken hebben.

LET OP: AANVANGSTIJD IS GEWORDEN 12.00 UUR !! VERTREK: 11.00 !!