Ruime overwinning van Dames 1 in matige wedstrijd: 5-1

Onze 5e competitiewedstrijd was afgelopen zondag 5-11-2006 thuis tegen de dames van Purmerend, die tot nu toe slechts 1x gewonnen hadden en 3x verloren.
De trainer sprak opnieuw over een zg. 6 punten wedstrijd en vond eigenlijk dat we “gewoon” moesten winnen vandaag en gezien de uitslagen tot nu toe moest dat volgens hem ook mogelijk zijn.
Na de gebruikelijke technische en tactische aanwijzingen en de warming-up op het trainingsveld, begonnen we om 12.15 uur! op het C-veld aan de wedstrijd en nog steeds onder leiding van scheids Ed K.
Bianca en de niet geheel fitte Dieuwertje begonnen op de bank, terwijl onze Dijkstra tweeling “Walibi” verplichtingen had.
We begonnen goed en met name over de rechterkant (Myra en Daan) waren we gevaarlijk, maar toch was het zomaar een van de dames van Purmerend die in ongeveer de 10e minuut de bal hard op de lat schoot. Hierna ging het spel over en weer en bleek dat wij eigenlijk wel de betere ploeg waren, maar we toch op moesten passen als Purmerend er uit kwam !
Na een goede schietkans voor Patries, was het Purmerend dat kort na elkaar 2 corners afdwong, die verder niets opleverden.
In het laatste kwartier voor rust drong Valken sterk aan en dat resulteerde in een aantal kleine mogelijkheden, maar steeds was de eindpas of het schot niet goed genoeg. In de 40e minuut raakte Patricia de lat en nadat Daantje in 1 minuut 3 doelpogingen had gedaan, was het in de laatste minuut voor rust eindelijk raak toen Patricia uit een pas van de actieve Guda de 1-0 maakte.
In de rust was de trainer (als zo vaak) niet echt tevreden; hij vond het een rommelige wedstrijd met nogal wat slordigheidjes. Hij hamerde erop om ook als we sterker waren in de formatie te blijven voetballen en achterin de boel gewoon dicht te houden. Verder attenter voor het doel zijn wanneer Myra over rechts weer doorkwam en met de gebruikelijke opmerking, dat het niet persé 5 of 6 nul hoefde te worden, begonnen we aan de tweede helft.
Opnieuw begonnen we goed en dwongen gelijk 2 corners af en uit de rebound van de 2e schoot Guda de bal strak in het kruis:2-0. In de 10e minuut was het opnieuw Guda die uit een pas van Patries opnieuw uithaalde en de 3-0 op het bord bracht. Hierna nog kleine kansjes voor Daan, Myra, Patricia maar nog geen doelpunten. Na ongeveer een halfuur counterde Purmerend en kwam Kim 1 op 1 te staan, omdat wij teveel mensen voor de bal hadden, maar gelukkig won Kim het duel. Hierna weer kansen voor ons via Guda, Sanne L., Bianca, maar ook weer een diepe bal van Purmerend en omdat Kim was ingeschoven en haar positie niet was overgenomen, was er wat verwarring en via de kluts kon Purmerend zomaar 3-1 scoren.
Gelijk vanaf de aftrap schoot Patries weer op de lat en de attente Sanne L. kon toen simpel de 4-1 maken. Het slotakkoord was voor de eindelijk weer eens goed voetballende Guudje, die fraai van afstand haar derde maakte. Eindstand derhalve een verdiende 5-1.
Al met al niet echt een heel goede wedstrijd van onze kant, maar dat kan ook wel eens gebeuren en als je dan toch met 5-1 wint, is dat niet echt verkeerd. Positief was ook het optreden van onze 2 kanthalven Guda en Myra, die beiden een prima wedstrijd speelden en te hopen is dat zij dit komende zondag ook doen wanneer we de lastige uitwedstrijd moeten spelen bij de dames van Kolping Boys, die evenveel verliespunten als wij hebben.