Valken – Andijk 2-2 (1-1)

OK dan, andermaal ver na de deadline nog een korte impressie van de kraker in de 4e klasse B tussen ons Valken en Andijk.

Andijk staat tot ieders verrassing laag genoteerd wat zelfs tot een recente crisis had geleid. Naar verluid heeft een gesprek tussen trainer en spelers de lucht enigszins geklaard. De overwinning van afgelopen zondag zal daar ook aan bijgedragen hebben. Als je wint heb je nu eenmaal meer vrienden, dat geldt ook voor de trainer van Andijk.

Dat laatste zal ook opgaan voor Trainer Valk. Drie wedstrijden op rij zonder nederlaag heeft De Valken naar de middenmoot gebracht, waar het volgens de outsiders ook thuishoort. Die insiders wonen overigens voornamelijk in Hem en omstreken dus enige subjectiviteit valt niet te ontkennen. Een nieuwe overwinning kon nog wel eens verrassende ontwikkelingen geven, gezien de resterende tegenstanders in de 1e ronde. Daarover durfde niemand hardop te praten, maar feit was dat Oosthuizen en De Rijp nu niet de meest sterke ploegen zijn dit jaar.

Maar goed, eerst diende nog met Andijk afgerekend te worden. Lennard begon samen met Mark in de spits. André zat namelijk een schorsing uit en Marcel meldde zich ziek af. Tim mocht achter de spitsen starten in een elftal dat verder geen verrassingen kende.

Andijk begon furieus aan het duel en forceerde direct een paar corners en vrije trappen om de zestien. Één corner belandde tegen de armen van Lennard, maar gelukkig was de scheids nog niet wakker, tot woede van Andijk. Even later mocht Jos weer eens een bal van de lijn halen en ook Frank speelde even vliegende keep toen Peter werd gepasseerd. Een mak begin werd Valken zodoende niet fataal.

De enige aanval die wel lukte aan Valkenkant werd direct gepromoveerd tot doelpunt. Mark ontglipte zijn tegenstander en probeerde de bal terug te leggen op Niels. Via een tegenstander lukte dat alsnog en de rechtermiddenvelder kniede de bal vervolgens via diezelfde tegenstander in doel. Een gelukkige voorsprong wat helaas het spelpeil niet omhoog deed gaan. Andijk kwam volkomen terecht langszij toen de buitenspelval volkomen mislukte aan Valkenkant. De rappe rechtsvoor stormde op Peter af die in eerste instantie de bal leek af te snoepen, maar dat bleek niet het geval. Hij moest lijdzaam toezien hoe de Andijker de bal in het lege doel tikte.

De tweede helft liet een beter Valken zien. Er werd scherp vooruit verdedigd waardoor de ruimtes klein werden gemaakt. De handige middenvelder bij de uitploeg kregen minder gelegenheid hun passes de versturen en duels werden meer gewonnen. Valken kreeg alleen niet veel kansen, mede omdat het veldspel niet veel beter werd. Toch was de beste kans voor de thuisploeg. Opnieuw een Niels/Mark combi lag hieraan ten grondslag. Laatstgenoemde probeerde het nu met zijn scheenbeen, maar de bal verdween naast.

Het kwartier was net aangevangen toen Andijk plotseling toesloeg. Een krachtig schot van randje zestien in de verre linkerhoek was voor Peter te machtig. Daarna leek het gedaan met Valken. De lange bal die werd gehanteerd waren telkens voor de Andijkverdedigers en bovendien was het achterin open huis. De opponent weigerde echter het genadeschot te geven. Alleen Lennard was namens Valken nog dichtbij een doelpunt middens een kopkans bij de 2e paal, maar zijn inzet was iets te slap.

En toen ver in de blessuretijd voltrok zich een klein wonder. Chris omzeilde de buitenspelval en werd vlak voor de zestien neergelegd. Een rode kaart voor de Andijk verdediger, maar wel 3 punten moet iedereen gedacht hebben aan Andijkkant. Helaas voor hen poeierde Lennard de vrije trap met enig fortuin in de touwen. Zodoende behaalde Valken niet geheel verdiend, maar wel 1 broodnodig punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken