Middagduels tegen directe concurrenten

De 3-1 overwinning van de veteranen op enigst concurrent Fortuna heeft Valken nu al bijna de 1e kampioen opgeleverd. Na 6 duels hebben de mannen alles gewonnen en een ongelooflijk positief doelsaldo. Nummer 2, nog steeds Fortuna, heeft 1 punt minder maar 2 duels meer gespeeld. Komende zondag gaan de veteranen om 10 uur naar Nibbik op bezoek bij SEW. Zij staan op een keurige 4e stek.

Valken 3 trapt om 12 uur in Blokker af tegen Blokkers 6. De terechte 4-1 overwinning op directe concurrent Zouaven 6 heeft Valken 3 weer wat lucht gegeven. Ze staan nu keurig in de middenmoot, de balans is echter nog wel wat negatief. Wellicht kan een overwinning op Blokkers weer wat meer zelfvertrouwen geven. Makkelijk zal het niet worden. Blokkers staat 4e en heeft Valken’s resultaten precies andersom: 4-2-2 daar waar Valken 2 keer won en 4 maal verloor (en 2 maal gelijk).

De dames gaan op bezoek bij het 2e dames elftal van de Kolping Boys. Een directe concurrent voor een plek in de subtop achter Fortuna Wormerveer 3(!). Een overwinning van Valken zal niet makkelijk worden, maar kan ze wel naast Kolping brengen, met dan nog een wedstrijd te goed. Kolping heeft 12 uit 6, Valken 9 uit 5.

Met een klinkende 6-2 overwinning op De Dijk heeft Valken 2 zich keurig in de middenmooit genesteld en blijft opvallend dat de productie van de formatie van Theo Hofland nog steeds op 4 goals per duel ligt. Komende zondag moet men laat naar Zaandam om het op te nemen tegen Hellas Sport 3. De Zaankanters behaalden in evenveel duels (9) als Valken 3 punten minder. Zij staan op 9, Valken op 12. Het verschil op de ranglijst is 3 plaatsen.

Valken 1 gaat in de zoektocht naar punten op bezoek naar Oosthuizen om tegen de plaatselijke VV te spelen. Oosthuizen verloor vorige week verrasssend van de nummer laatst De Rijp met maar liefst 5-2. Ze blijven hierdoor steken op plaats 9, 2 posities lager dan Valken dat een overwinning opnieuw zeer goed kan gebruiken. In tegenstelling tot het 2e blijkt echter dat de productie van Valken wat laag is, maar dit geldt – op VVW na – eigenlijk voor elke formatie, de verschillen zijn erg klein, dus Valken kan nog makkelijk aanhaken en zo naar nummer 4 VVS kijken dat slechts 3 punten meer heeft.

Als laatste komt de heldenformatie in de wei. De niet meer scorende brigade van coach Kale Henkie moet om half drie nog eens een nachtwedstrijd spelen tegen het 7e elftal van de KaalGeschorenBiggetjes. KGB scoort aan de lopende band (gemiddeld 5 per duel) maar krijgt er ook erg veel tegen. Valken zakt zo langzamerhand naar de onderste regionen en kan de punten goed gebruiken. Dat zal zondag zeer lastig worden. Wie weet kan het vooruitzicht van een Volendams feest na afloop de helden doen knallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken