6 duels thuis met andere aanvangsttijden

Weer een onvervalst dagje thuis komende zondag met wat wijzigingen qua tijd.

De eerste 2 duels beginnen om 11 uur en gaan tussen de veteranen van Valkeln vs. St. George en de dames tegen die van Always Forward.

Vorig week reeds vermeld, maar nu wellicht al werkelijkheid, de eerste kampioen is bekend. De veteranen winnen opnieuw en zijn Fortuna Wormerveer thuis onderuit gaan tegen middenmoter WBSV (met 1-6). De voorsprong voor Valken dat alles won is nu al 4 punten, en dan hebben ze nog 2 inhaalduels op het programma staan. Komende zondag moet St. George de volgende formatie zijn die eraan moet geloven, De Spierdijkers lijken wel eens de nieuwe concurrent voor de toekomst te worden, zij staan momenteel 3e.

De dames kunnen zich nog altijd tot de subtop rekenen na het knappe gelijke spel van vorige week bij nummer 2 Kolping Boys. Het ziet er naar uit dat Fortuna Wormerveer van een andere klasse is, voor de rest zijn er 3 tot 4 ploegen eronder die aan elkaar gewaagt zijn. Always Forward hoort hier vooralsnog niet bij, zij staan na 4 gespeelde duels op slechts 3 punten, 7 minder dan Valken. De Horinezen staan nu 7e, Valken 4e.

Vervolgens om 12 uur begint Valken 2 tegen Zaanlandia 2. Na het eerste gelijke spel van vorige week vinden we het 2e terug op plaats 7, keurig in de middenmoot. Zaanlandia 2 bevindt zich in zwaar weer, na 8 gespeelde duels nog geen enkel punt en een doelsaldo van 7-41. Dit moeten dus 3 punten en een plek in de subtop worden voor Valken 2.

Een half uur later begint Valken 3 met hun duel tegen West Frisia DP 4. Valken 3 lijkt zich een beetje in de competitie te hebben gespeeld, momenteel staat de gepromoveerde formatie 8e met 8 uit 8. Tegenstander West Frisia kan zondag gepasseerd worden, zij staan een plaatsje hoger met 10 uit 8. Dan moet de verdediging van Valken 3 wel op orde zijn, want de Enkhuizers scoren gemakkelijk, 3.5 maal gemiddeld per duel.

Wederom een half uur later, 1 uur: Valken 5-1 tegen Zouaven 11. Al eerder genoemd, Zouaven is de gedoodverfde kampioensfavoriet in deze klasse. Alles gewonnen, doelsaldo 59 voor, 20 tegen. Wat dat betreft doet alleen Blokkers het beter (zelfde aantal voor, slechts 8 tegen), maar die speelde al een keer gelijk. Valken 4 is na het gestaakte duel van vorige week afgezakt naar de 12e stek op de ranglijst. De uitslag van dat moment 4-1 is namelijk ‘gewoon’ verwerkt in de stand, benieuwd of dit nog een staartje krijgt.

En het sluitstuk is het – bijna altijd – doelpuntrijke duel tussen Valken 1 en De Rijp 1. Voor Valken bijna nu al de wedstrijd van het seizoen. Bij winst wordt het gat tussen de 2 ploegen 7 punten, bij verlies komt de Rijp, dat momenteel 11e en dus laatste staat, op 1 punt. Mocht Valken winnen dan sluit men gewoon aan bij de subtop. Het zit allemaal zo dicht bij elkaar, nacompetitie is nog makkelijk mogelijk, maar dan moet het duel tegen De Rijp wel gewonnen worden, zo simpel is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Aaron Broersen, 17-06 (13 jaar)
Niels Laan, 17-06 (31 jaar)
Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken