Valken 1: ups in downs (in willekeurige volgorde)

Hallo allemaal, het werd weer tijd voor een update over Valken 1. Er valt namelijk wel wat te vertellen. Helaas niet allemaal positief, maar de wisselvalligheid dit seizoen kent geen grenzen, wat wellicht voor een groot deel te wijten valt aan de vele noodzakelijke wijzigingen die de begeleiding wekelijks door moeten voeren.

Allereerst was daar de thuiswedstrijd tegen de inmiddels ex-hekkesluiter De Rijp. Ditmaal kon Hans de volgende namen doorstrepen: Christian, André, Tim, Frank en Jos. Zodoende werd er plaats ingeruimd voor Jeen, Camillo en Marcel. Echter, daardoor moesten er wel vier andere spelers op andere posities. Daarbij opgeteld viel Jeen binnen vijf minuten uit na een grove charge en werd ook Marcel hard aangepakt door de instormende doelman. Hij zou uiteindelijk net na rust ook uitvallen omdat hij teveel ondervond van zijn rug. In principe een zuivere pingel, maar het is algemeen bekend dat keepers allerlei capriolen straffeloos mogen uitrichten terwijl zij zelf bij de geringste duw op alle arbitrale medewerking mogen rekenen.

Goed, nu ging er nog veel meer mis die bewuste middag. De Rijp kwam vroeg in de wedstrijd wat gelukkig op voorsprong door een voorzet annex schot wat pardoes in de verste hoek viel. En nog voor het einde van het eerste kwart kopte de boomlange voorstopper de bal uit een corner ongehinderd achter Peter. Valken stond verstijfd na al deze tegenslag. De Hemmers hadden zich deze zondagmiddag toch iets anders voorgesteld. Vlak voor rust kreeg de ploeg een zetje in de rug toen Camillo met een fantastische kopbal een corner van Mark promoveerde tot doelpunt. Valken drukte door, maar De Rijp hield stand t/m het fluitsignaal voor de rust.

Valken leek zich herpakt te hebben en trok ook na rust ten aanval. Mark zag een schuiver met rechts net naast gaan. Michiel kreeg de grootste kans toen hij doorbrak na een handig passje van Lennard. Hij mikte echter tegen de handen van de goalie en in de rebound gaf hij de bal niet goed breed op de instormende Valkenspelers.

De Rijp ontworstelde zich van de omarming van Valken. Het kreeg zelfs een onverdiende beloning in de vorm van een derde goal. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van Henk en dat bleek uiteindelijk fataal. Al moet gezegd worden dat de verdediging stond te schutteren, want kansen om de bal weg te werken waren er voldoende.

Na de 1-3 werd het spel er niet beter op. Valken gaf de strijd min of meer op en raakte meer en meer geïrriteerd over het eigen spel en het optreden van de scheidsrechter. Deze man voelde dit totaal niet aan en begon onnodig met kaarten te strooien na onschuldige overtredingen of een enkel commentaar. De Rijp speelde eigenlijk net zo slecht, maar leunde tevreden op die ruime voorsprong. Vlak voor tijd werd het leed nog iets groter, toen wederom alleen de leidsman een overtreding zag in de zestien na een onschuldig luchtduel. De indirecte vrije trap kon in eerste instantie geen doorgang vinden na te vroeg inlopen van de Valkenmuur, maar zonder een 2e fluitje schoot De Rijp de bal tijdens het herformeren van de muur gewoon in doel. De goal werd nog goedgekeurd ook, en het was maar goed dat deze goal geen consequenties had anders hadden er wel meer stoppen doorgeslagen als 1.

Het is tot op heden onduidelijk welke dader nu bestraft is, aangezien de scheidsrechter het verkeerde nummer op het formulier heeft geschreven. Ik wilde het vooralsnog hierbij laten. I know nothing!!!

OK, deel 2. De bekerwedstrijd tegen poulegenoot Grasshoppers. Feiten vooraf: Valken plaats 10 in de competitie, uit op eerherstel, maar wel met een aantal invallers. Grasshoppers, 2e plaats, afgelopen week fors onderuit gegaan tegen Oosthuizen en deze dag aantredend met ook een aantal invallers.

Dat laatste werd ook direct als excuus aangevoerd voor de prestatie die de Opmeerders leverden. Het was namelijk niet best. Het ging dan wel niet om een competitieduel, maar voor het gevoel was een goede teamprestatie wenselijk, zeker gezien de eerder gememoreerde afstraffing tegen Oosthuizen een week eerder. De ploeg van de afwezige Bert Blank herbergt echter een paar ingekochte sterren die waarschijnlijk geen premie krijgen als een bekerduel in winst wordt omgezet. Bovendien was het excuus over de B-spelers een drogreden als je nagaat dat ook Valken welgeteld 6 spelers miste, 1 speler ook nog eens geblesseerd aan de wedstrijd begon en 1 speler (Mark B.) vanwege ziekte zonder trainingsuren op de bank begon.

Anyway, Grote kleine man werd Camillo met twee treffers. De rappe aanvaller voelde zich in de voorste linie duidelijk beter op zijn gemak dan op het middenveld. Constant bezorgde hij de zwakke Grasshoppers verdediging extra werk met zijn rushes. De 1-0 kwam dan ook van zijn schoen. Joost/Michiel en Mark stonden aan de basis hiervan middels een mooie combi aan de linkerkant. Tot zijn eigen verbazing niet in buitenspel positie plaatste hij de voorzet in 1 tijd (zoals de Vlamingen het zo mooi zeggen) in het netje.

Vlak voor rust stond Niels op de goede plek na een doorkopballetje van Michiel en gingen Valken de rust in met een ongekende 2-0 voorsprong.

Na de rust waren er genoeg mooie aanvallen en kansen te zien al leek het missen daarvan nog even fataal te worden. Grasshoppers scoorde namelijk uit het niets 2-1. Valken liet zich echter niet van de wijs brengen. Michiel frommelde een voorzet van Niels in de goal door zich handig voor de doelman te wurmen en in 2e instantie tikte hij de bal over de lijn. Even later profiteerde Camillo van een misser in de verdediging. Alleen voor de doelman maakte hij wederom geen fout.

In de resterende minuten vielen er nog enkele kansen aan beide kanten te noteren, maar goals vielen er wonderwel niet meer. Al met al een aardige voetbalmiddag voor het publiek en dat werd ook weer een keer tijd. Bovendien was er weer eens pils in de kleedkamer. Ach ja, we overwinteren in de beker en dat is sinds het kampioensjaar ‘03 niet meer gelukt

Komende zondag mogen we weer aan de bak tegen onze gemeentegenoot. Laten we nu maar eens winnen. Dan is het eerste biertje van mij!! De rest haalt zelf maar wat.