Opnieuw winst Dames 1 in laatste minuut: 3-2

Afgelopen zondag 26-11-2006 moesten we wederom thuis en wel voor onze 8e competitiewedstrijd tegen de dames van Koedijk 2 die tot nu toe alles verloren hadden en een doelsaldo hadden van 1 voor en 30 tegen.
Van te voren hadden we al gezien dat de dames van Koedijk 1 (onze grote tegenstandsters van vorig seizoen) niet hoefden te spelen en toen de dames van Koedijk 2 eindelijk arriveerden in het gezelschap van de coach van Koedijk 1 wisten we al genoeg!
De trainer gaf aan dat het niet mocht uitmaken tegen wie we nu precies voetbalden, maar toch worden onze meiden altijd redelijk nerveus (en boos) als dit soort dingen gebeuren. Hij gaf nog eens aan altijd in de formatie te blijven voetballen en niet teveel met de bal te lopen, maar meer de combinaties te zoeken. Verder mocht het niet uitmaken wie er scoort, dus als een ander er beter voor staat, gewoon overspelen (Patries!) Als laatste waarschuwde hij voor de zoveelste maal voor verkeerde breedteballen (Bianca, Jolene) Je geeft ze goed of je geeft ze niet!!
Als we dezelfde inzet en wil om te winnen toonden als vorige week in met name de tweede helft, zou het volgens de trainer wel goed komen.
Zonder de afwezigen (Myra, Madeleine en Chantal) en met Sanne L. en Corina in de wissel, begonnen we met goed weer om 11.00 op het B-veld aan de wedstrijd.
De eerste 10 minuten waren voor de Valken, zonder dat dat grote kansen opleverde. Toen bleek al dat dit Koedijk beslist geen walk-over zou worden, dus deze meiden waren plotseling heel veel beter gaan voetballen ?? of was er wellicht een andere oorzaak ??
Na ongeveer 12 minuten werd een slechte uittrap van Kim (wind tegen) slecht verwerkt door ons en de afvallende bal werd zomaar hard in het kruis geschoten: 0-1. Bijna vanaf de aftrap gaf Jolene een prima diepe bal op Patricia, maar haar lob ging weliswaar over de keepster, maar ook naast. Kort hierna stuurde Gesina haar zusje Guda diep en deze laatste omspeelde de keepster en scoorde beheerst de 1-1.
Hierna ging het spel een tijdje heen en weer, maar rond de 25e minuut namen we weer een slechte uittrap en toen Sanne B. iets te laconiek wilde uitverdedigen en balverlies leed, was het Koedijk die middels een niet eens zo harde schuiver in het hoekie de 1-2 maakte. Na een halfuur kregen we een vrije schop dicht bij het doel omdat de keepster een terugspeelbal oppakte, maar helaas ging deze vrije schop hoog over. Hierna begonnen we toch behoorlijk te drukken op het doel van Koedijk en dat leverde o.a.kansjes op voor Jolene,Danielle en Sanne L. alsmede een aantal corners. Vlak voor rust legde Gesina uit een van de corners de bal prima terug op de inkomende Jolanda en vanaf zo’n 30 / 35 meter (de memingen verschillen nogal) ramde zij de bal met een streep in het kruis. Kortom een wonderschoon doelpunt en de rust brak dus aan met 2-2.
In de rust kwam de trainer nogmaals tot de conclusie dat dit een ander Koedijk 2 was als waar LSVV, Kolping, Fortuna en Limmen tegen gespeeld hadden, maar goed het was niet anders en toch vond hij dat we deze pot konden en ook moesten winnen. We moesten dan wel bij de spelhervattingen van Kim en Sylvia eindelijk de duels eens aangaan en ook winnen of in ieder geval de tweede bal veroveren, want we weten het: zonder bal begin je weinig!
Bijna de gehele tweede helft waren we sterker, zonder dat we nu echt goed voetbalden. Er kwamen ook kansen voor met name de actieve Danielle, die in totaal wel 2 of 3 maal de paal raakte. Verder waren er ook kansjes voor Sanne L. en Patricia, ging Jolene op snelheid een paar keer goed door en werd een vrije schop op een mooie afstand zonder overtuiging naast geschoten door Kim.
Koedijk kwam er nog maar sporadisch uit en dan meestal via de balvaardige mid-mid, die overigens goed werd bespeeld door onze Gesien. Rond de 35e minuut kregen zij hun enige grote kans in de tweede helft toen via een counter een van hun speelsters alleen op Syl afging, maar die wist van geen wijken en redde fraai. De laatste 10 minuten drongen we opnieuw aan, maar in tegenstelling tot vorige week, leek de echte overtuiging te ontbreken en de trainer vroeg zich af of dit nog wel goed zou komen.
Ongeveer 2 minuten voor tijd verdedigde Koedijk niet goed uit en kwam Sanne L. in balbezit, die geen moment twijfelde en met een fraaie lob over hun keepster, maakte zij de verdiende winnende treffer: 3-2 !
Er werd nog wel afgetrapt maar kort daarna floot scheids Ed K. voor het einde en hadden we weer 3 zwaar bevochten punten binnen.
Vooraf hadden we natuurlijk op 3 punten gerekend, maar bovendien hadden we ons doelsaldo willen verbeteren tegen nummer laatst, want dat kan in deze competitie nog wel eens belangrijk worden. Door de volgens zeggen vele blessures en afberichten van Koedijk 2, zodat ze met een aantal ‘invalsters’ moesten spelen, zat dat er vreemd genoeg niet in vandaag.
Door de uitslagen van de andere teams staan er nu 3 teams bovenaan met 16 uit 8 en wij zijn er een van en staan op doelsaldo (ja, ja) 3e.
Tot slot nog dank aan wissel Corina, die helaas voor haar niet aan spelen toekwam (niet boos, hoop ik)
Komende zondag zijn we vrij en gaan ook niet trainen, zodat de meesten lekker kunnen Sinterklazen en dat betekent dat we op de echte verjaardag van de Sint (dinsdag 5 december) gewoon trainen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken