Dames 1: Verlies in laatste wedstrijd 2006 (3-1)

Zondag 17-12-2006 moesten de dames voor hun laatste competitiewedstrijd van 2006 uit naar de dames van LSVV.
De heenwedstrijd hadden we met 4-0 gewonnen, maar daarna had LSVV alleen nog maar verloren van Kolping en gelijk gespeeld tegen Fortuna, zodat ze nu 2e stonden met 16 punten (wij op doelsaldo 3e met ook 16 punten)
Kortom een topper tussen nr. 2 en 3 en dus een heel belangrijke wedstrijd. Vooraf had de trainer een in zijn ogen behoorlijke peptalk willen houden, omdat “resultaten uit het verleden geen garantie geven voor de toekomst” Hij had willen zeggen, dat er de laatste weken soms een (zeer) matige trainingsopkomst was door allerlei oorzaken en dat hij daar niet zo blij mee was. Een van onze sterke punten is toch dat we als team fungeren en dat moet niet alleen op de zondag, maar juist ook door de week op de trainingen, Verder de gebruikelijk aanwijzingen zoals kort dekken, strijd, hun niet laten voetballen, duels winnen enz.
Helaas viel onze voorbereiding en dus ook het praatje vooraf behoorlijk in het water, omdat een van de auto’s met 4 speelsters behoorlijk de weg kwijt was geraakt en pas om 12.30 arriveerden. Snel omkleden en zonder een behoorlijke warming-up voor de laatkomers, begonnen we dus 10 minuten te laat aan de wedstrijd met Sanne L., Bianca en Dieuwertje op de bank aan de wedstrijd.
De eerste 20 minuten ging het spel over en weer met wat kleine kansjes voor beide partijen (o.a. uit een indraaiende corner van Patries die door iedereen gemist werd)
Uit een (onterechte) vrije schop tegen werd het hierna 1-0 voor LSVV, omdat Syl verrast werd door de bal van afstand. Vijf minuten later brak LSVV door op rechts en de voorzet werd simpel door een van hun spitsen die goed voor haar mannetje kwam ingeschoten 2-0. Het laatste kwartier voor rust kwamen we iets beter in het spel en meer op hun helft en 5 minuten voor rust scoorde Jolene uit een prima corner van Daantje de aansluitingstreffer 2-1.
In de rust was de trainer ontevreden, met name over de scherpte en de wil om te winnen, maar vond evengoed dat het nog mogelijk moest zijn de stand in ons voordeel te veranderen. We moesten hun opbouw achterin meer en eerder storen, omdat bleek dat ze dan toch foutjes maken.
De tweede helft hadden we behoorlijk wind tegen (en als het niet loopt lijkt het altijd wel harder te waaien als de 1e helft) en Kim en Syl kwamen niet zover meer bij spelhervattingen. In de 1e minuut kreeg LSVV gelijk een kans, maar via Kim ging de bal corner. Hierna werden wij sterker en dat resulteerde in een kansje voor Bianca en een goed schot van Myra dat de keepster goed stopte. Ook Dieuwer kreeg nog een aardige schietkans, maar helaas geen doelpunt. LSVV bleef ook gevaarlijk en rond de 25e minuut kreeg Myra een vrije schop tegen die ze eigenlijk mee had moeten hebben. De bal kwam voor het doel, werd ingekopt en wel of niet via een van onze speelsters verdween de bal achter Sylvia: 3-1.
Hierna was de wedstrijd eigenlijk gespeeld; de overtuiging en ook de vorm ontbrak bij een aantal speelsters en ook het doorschuiven van Kim had niet het gewenste resultaat.
Helaas dus een (verdiende) nederlaag, omdat LSVV over de gehele linie toch beter voetbalde en vandaag ook meer spirit hadden om te winnen.
We eindigen dit jaar 2006 als debutant in de 3e klasse op een keurige 3e plaats en dat is in principe een uitstekende prestatie. Bijna alle teams zijn aan elkaar gewaagd en de verschillen zijn klein, dus na de winterstop kan het nog een leuke en spannende competitie worden (met misschien nog een derde ronde), maar dan moeten we wel met zijn allen er ook op de trainingen voor gaan, want dat blijft zeer belangrijk.
Het schema voor de winterstop komt er binnenkort aan, maar we starten het nieuwe jaar met een training op donderdag 4 januari.
Iedereen nu alvast prettige feestdagen toegewenst en een sportief, blessurevrij en gelukkig 2007.