Valken 5-1 komt te kort in kort duel

Op een zonovergoten sportcomplex Risdam-Noord heeft Valken 5-1 zojuist de punten in Hoorn moeten laten liggen.

Met 10 man begonnen de helden om kwart over 10 aan het duel met een scheidsrechter die duidelijk de touwtjes in handen wilde houden.

Na 30 minuten en een – terechte – 2-0 stand besluit Valken dat het niet verantwoord is om met de scheidsrechter het duel te vervolgen en verlaat het veld.

Even hiervoor krijgt doelman John Ballon rood nadat hij niets heeft gedaan, hij stapte enkel uit het veld.

Op het wedstrijdformulier schrijft de leidsman code 22 op, ‘schelden’. Waar hij dat vandaan haalde mag Joost weten, en na overleg wordt dit besluit teruggedraaid en de eindstand op 2-0 beslist.

Jammer dat het zo moet lopen, de eerlijk gebiedt ons te zeggen dat Valken 5-1 anders ook niet had gewonnen, zeker met 10 man.