De Valken B2 haalt uit!

Ik deed vanmorgen het gordijn open en dacht meteen, dit wordt een mooie voetbal dag. En schijnbaar bleek dat niet alleen vanwege het droge weer.

Na de wederom vele regen van de afgelopen weken werd er gewoon weer gevoetbald op de zaterdag. De Valken B2 kon afreizen naar Enkhuizen tegen Dindua B2. De eerste wedstrijd van het seizoen thuis werd het 2-2 in een zeer spannende wedstrijd. Vandaag zou het veel minder spannend worden. Afgezien van de eerste 10 minuten, waarin Dindua nadrukkelijk op zoek was naar een vroege goal, was het vooral De Valken die de toon zette. Met wederom de betrouwbare ‘stand-in’ keeper Tijmen Groot konden we van achter uit prima aanvallen opzetten. Alle ballen waren, op pure inzet, voor de Valken mannen. Dindua werd geheel teruggedrongen wat na een kwartier resulteerde in de 0-1 door Bas Galgiardi. We bleven prima voetballen alles klopte, behalve de doelpunten !

De tweede helft hetzelfde beeld, een aanvallend De Valken. Onze grootste winst was wel dat we voor het eerst dit seizoen meteen na de rust wakker waren en doorgingen waar we de eerste waren gestopt.
Na 5 minuten een mooie aktie van Erwin Hofland vanaf de middenlijn. Op pure snelheid wist hij uiteindelijk af te ronden 0-2. Dindua kon geen vuist meer maken en Bas Galgiardi maakte een perfecte, echte hatrick. Dat Dindua nog een doepunt maakte was alleen voor de statistiek.

Einduitslag : 1-5 !! En gezien het aantal kansen had wel iets meer mogen zijn. Nee hoor, we gingen tevreden naar huis met een dik verdiende overwinning !