Valken – VVW 0-3 (0-3)

Tamelijk onverwacht kwam de competitie voor Valken afgelopen zondag weer op gang. De vrieskou was even snel gegaan als gekomen en de neerslaghoeveelheden waren niet afdoende om de Arena onbespeelbaar te maken. Tegenstander was koploper VVW. Met groots gemak gaan de Wervershovers kampioen worden, niet alleen door de vele overwinningen, maar ook door een falende concurrentie.

Valken trad aan zonder Mark B (wintersport), Chris, Michiel, André, Nobi (blessures) en overigen. Een flinke waslijst dus, maar desondanks wist Hans Valk elf popelende jonge mannen bij elkaar te krijgen. Wilfried Laan had zelfs al speelminuten bij het 2e gemaakt alvorens hij werd weggeroepen om gewoon in de basis te beginnen. Alle feiten naast elkaar leggend, kon men concluderen dat het een bijzonder lastige opgave zou worden. Maar goed, zoals altijd begonnen we op 0-0 dus we hadden niets te verliezen.

Het eerste half uur zag het er ook niet naar uit dat Valken een ruime nederlaag te slikken zou moeten krijgen. Hoewel VVW enkele malen dichtbij Peter verscheen, kon ook Valken met enkele plaagstootjes de keeper beproeven.

Helaas hadden we deze zondag te maken met de koploper. En die lijken altijd het geluk aan hun zijde te hebben. Zo ook deze keer. Hoewel, van pech kun je eigenlijk niet spreken als je de 0-1 analyseert. Niels Kool, als gelegenheidsrechtsback acterend, plaatste de bal terug op Peter. Deze wilde de bal een poeier geven, maar wat hij ook raakte (vnl. lucht), de bal was het niet. Gelach en gescheld was zijn deel terwijl hij de bal langzaam in doel zag rollen.

Hoewel dit een mokerslag betekende voor Valken, was het nog niet gebeurd met de wedstrijd. Even later kreeg Joost een vrije doorgang naar het vijandelijke doel na een handig steekballetje van Bart. Hij omspeelde de doelman, maar kwam iets te ver naar buiten op de achterlijn. Uit de draai probeerde hij de instormende Mark te bereiken, maar de meegeholde linksachter kon de bal van de doellijn wegschieten.

Vijf minuten later was de wedstrijd gespeeld. Tot tweemaal toe was VVW de Valkenverdedigers te slim af en ook tweemaal was het raak. Bijzonder effectief en bovendien dodelijk voor het tot dan aan toe boeiende potje voetbal. Tot de rust hield Valken de schade op 3, maar veel hoop hadden zowel spelers als toeschouwers niet meer.

De 2e helft was er 1 voor de statistieken. VVW speelde niet fantastisch, maar Valken kon niet veel uitrichten. De beste kansen bleven voor de bezoekers, maar Peter maakte zijn ellendige 1e helft goed met enkele goede reddingen. Wat dat betreft hebben we geen zorgen voor volgende week als we tegen ‘concurrent’Always Forward mogen aantreden. Overigens had Valken nog recht op een pingel toen Mark werd neergehaald binnen de zestien. De verdediger scheen ook de bal geraakt te hebben, dus oordeelde de leidsman, die verder prima floot, anders.

Laten we hopen dat voor volgende week enkele mensen weer terug zijn van blessures. We kunnen een ieder goed gebruiken. Tegen VVW zou evenwel een volledig Valken ook weinig in te brengen hebben. Deze ploeg heeft zich prima ontwikkeld en heeft zich afgelopen jaar tekort gedaan door niet te promoveren. Naar verluid speelt de ploeg ook 3e klassers zoek (Blokkers, 5-2) en dat zal niemand verbazen. Voor Valken zaak om deze nederlaag snel te vergeten en vooruit te denken. Laten we eindigen met 1 positief punt, de huidige top 2 zullen we niet meer tegenkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Jeffrey Ruitenberg, 25-06 (30 jaar)
Isa Stosz, 25-06 (21 jaar)
Nordin van der Werff, 27-06 (17 jaar)
Copyright © 2024 De Valken