Het mag niet lukken voor De Valken B2 tegen ASV B1

Na veel geharrewar over de begintijd van de wedstrijd stonden De Valken B2 en ASV B1 zaterdagmiddag dan toch tegen over elkaar. ASV was gebrandt op een revanche van de verloren uitwedstrijd tegen De Valken, destijds werd het 2-0 voor De Valken. Beide teams waren tot de tanden toe gewapend om de winst naar zich toe te trekken. De eerste 20 minuten gingen dan ook gelijk op en kwamen er kansen aan beid kanten. Toch lieten we na 20 minuten een paar verdedigende steken vallen waardoor ASV binnen no-time op een 2-0 voorsprong kwam. Daarna herpakten we ons keurig en kwamen er ook weer kansen voor De Valken. Na een vlot lopende aanval over rechts kwam de bal in een rebound bij Bas. Hij had een leeg doel voor zich en werkte de bal met zekerheid in de goal. Echter maakte een verdediger van ASV een prachtige redding met beide handen en werkte de bal naast het doel. Penalty en een rode kaart dacht een ieder Maar tot onze stomste verbazing deed de scheidsrechter niets !!! Zelfs aanhang en spelers van ASV waren verbaasd over deze scheidsrechterlijke dwaling. Onze anders zo rustige grensrechter maakte opmerkingen over deze beslissing. De scheidsrechter wilde daar echter niets van weten en na een pittige discussie werd ondergetekende zelfs ‘het veld uitgestuurd’. Het was een bepalend moment in de wedstrijd die anders, als de penalty er in was gegaan, op 2-1 was gekomen. Je krijgt in zo’n derby dan toch een andere wedstrijd.
In de rust probeerde onze grensrechter de scheidsrechter nog op zijn fout te wijzen maar die wist van geen wijken en probeerde uit onmacht zelfs ondergetekende van het ASV-terrein te verwijderen. Hier werd vanzelfsprekend geen gehoor aan gegeven, we zijn tenslotte vrije mensen nietwaar !!

Enigzins aangeslagen door deze beslissing begon de Valken aan de tweede helft. Koppen omhoog en we gaan ervoor. Er werd veel werk verzet maar tot echte kansen kwamen we niet. ASV wist door een uitval zelfs nog uit te lopen naar 3-0. De wedstrijd leek gespeeld maar op pure inzet wisten we nog een goal te maken. De Valken drong nog aan maar het mocht niet meer baten, eindstand : 3-1.

Mannen, we hadden meer verdiend. Laat het een goede stimulance zijn voor de eerstvolgende wedstrijd.