VVS’46 – Valken 4-1 (2-1)

Tja mensen, de weken vliegen om. Dat geldt ook voor Valken.com wedstrijdverslaggevers. We hebben de ene wedstrijd nog niet verwerkt of de volgende dient zich alweer aan. Toch ben ik van mening u alsnog een korte impressie te geven van de wedstrijd van Valken tegen VVS, al zal het qua nieuwswaarde geen belang meer hebben.

Het werd een wedstrijd die niet het gewenste resultaat gaf, waar wij op hoopten. Een dramatische start lag hieraan ten grondslag. VVS heeft zeker geen bijzonder elftal, maar ze teren eigenlijk al jaren op de doelpuntenmachine genaamd Barry Bes. Een op het oog laconieke slungelige spelers, maar in werkelijkheid dodelijk als rattengif. Nu kreeg hij de doelpunten afgelopen zondag ook wel op een presenteerblaadje, maar dat hij de buitenkansjes ook verzilverde, is toch een kwaliteit die de Valkenspitsen dit jaar ontberen.

Al na enkele minuten lag de bal op de stip. Valken had moeite de bal weg te werken en VVS kon zodoende over rechts opstomen. De lage voorzet bereikte de genoemde VVS-spits die een ferme duw in de rug kreeg en zodoende het scoren belet werd. De arbiter wees terecht naar de stip waarna de 1-0 snel een feit werd. Niet veel later liet Christian zich verleiden tot het maken van een lichte overtreding net buiten de zestien. Ook dit keer kende Bes geen genade met de Roodgroenen.

Nadat de VVS-storm was gaan liggen, mocht Valken voorzichtig ook aan aanvallen denken. Het werd in deze periode geholpen door een toevalstreffer van Joost die een hoekschop in 1 keer in de goal curvde. Na de aansluitingstreffer waren vooral Camilo en Joost enkele malen dichtbij een treffer. Joost leek te zijn gestuit door een VVS-been en heel Hem gilde om een penalty. Helaas vond de arbiter 1 pingel per pot afdoende en zag iedere buiteling bewust over het oog. Camilo kwam enkele malen goed door op rechts, maar wist zich telkenmale geen raad met de door VVS geboden ruimte.

Na rust in eerste instantie hetzelfde beeld. Valken ging op jacht naar de verdiende gelijkmaker en VVS gokte op de counter met een spits in vorm binnen de gelederen. Valken creƫerde kleine kansjes op kansen op kansen, maar heel langzaam ebde het overwicht weg. VVS sloeg opnieuw dodelijk toe. Sander Groot, gelegenheidslinksback, liet zich de bal ontfutselen en twee passjes later stond Bes oog in oog met Peter. Opnieuw was de doelman niet in staat de bal te keren.

Valken kreeg daarna nog 1 goede kans. Mark schoot vanaf een meter of 12 op doel, maar zag zijn schot op fabelachtige wijze gekeerd worden door de Spanbroeker goalie. Overigens was een breedtebal op Lennard logischer geweest wat de ingevallen spits de linksvoor ook duidelijk maakte. Even daarna viel een vrije trap bij de eerste paal met enig fortuin in doel bij Peter en was de wedstrijd definitief gespeeld. Wat restte was een twintigtal minuten plichtmatig voetbal met enkele kansen over en weer. Toch had het leuk geweest als Valken voor het gevoel 1 van die kansen had verzilverd, al was het maar voor het gevoel.

Vanmiddag wacht SEW en ik hoef het belang van deze wedstrijd niet te benadrukken hoop ik. Als ik de berichtgevingen op de website mag geloven, dan kan het nog druk worden langs de lijn. Namens de selectie alvast bedankt voor uw morele en fysieke steun, we zullen proberen u niet teleur te stellen.

Mark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Maas Bouman, 26-05 (21 jaar)
Timo Kromkamp, 26-05 (16 jaar)
Jeanne Wagemans, 26-05 (19 jaar)
Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Copyright © 2024 De Valken