DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Andijk – De Valken 3-0 (2-0)

De vierde uitwedstrijd op rij bracht Valken naar Andijk voor een potje tegen de plaatselijke voetbalvereniging. Met een glimlach op het gezicht zullen enkelen teruggedacht hebben aan afgelopen seizoen toen een 3-0 achterstand in het laatste half uur werd omgebogen in een 3-4 overwinning. 3 van de 4 doelpunten werden gemaakt door spelers die er nu niet meer bij zijn. Zoals toch veel spelers er nu niet meer bij waren. In tegenstelling tot Andijk dat nagenoeg dezelfde elf op het veld bracht, althans zo leek het.

Valken miste Christian wiens seizoen een klein drama begint te worden. Donderdag op de training scheurde hij zijn enkelbanden en hij zal naar alle waarschijnlijkheid geen minuut meer spelen. Slechts 6 hele wedstrijden heeft hij mogen meedoen door vakanties, schorsingen en blessures. Minstens zoveel reden tot klagen heeft André, die gelukkig wel te horen heeft gekregen dat hij volgend seizoen weer mag voetballen.

Maar goed, het is niet alleen kommer en kwel. Coach Hans kon toch een aardig elftal op de been brengen. En dat bleek in het eerste half uur. Valken overvleugelde de Andijkers volledig en kansen kwamen er ook. Een voorzet van Mark belandde bij Joost die zelf kon schieten, maar het overliet aan Lennard. Helaas had Lennard niet op dit presentje gerekend en tot ontzetting van heel meegereisd Hem kon een Andijkverdediger met een noodslijding redding brengen. Even later ontsnapte Mark na een goede pass van Lennard aan zijn verdediger, maar hij ramde de bal tegen de onderkant van de lat.

Niet veel later lag de bal er zomaar in, bij Peter wel te verstaan. De doelman liet zich verrassen door een effectschot van een meter of 30. Extra zuur voor de Roodgroenen, want het was zo’n beetje de eerste schotpoging van de thuisploeg. Eerlijkheid gebied te zeggen dat Valken daarna niet meer kon brengen wat het daarvoor kon. Toch was de 2-0 vlak voor rust erg geflatteerd. Een afgeslagen Valkenaanval werd genadeloos overgenomen en uiteindelijk wist de spits een half verwerkte voorzet in de rebound in het lege doel te tikken.

Valken had vervolgens nog een helft om de boel recht te zetten. Helaas ontbrak het aan geloof en overtuiging. Toch waren er kansjes, maar of de eindpass was niet goed, of het schot te slap. Kortom, het zag er al snel naar uit dat ook dit duel zonder Valkendoelpunt beëindigd zou worden. Andijk speelde matig, maar leunde plezierig achterover en was in de tegenstoot gevaarlijk. Eenmaal wisten zij nog hieruit te scoren, maar dat maakte allemaal niet zoveel meer uit.

Valken kon terugkijken op een goede eerste helft en de nederlaag was hoger dan Andijk verdiende. Helaas bracht ook de 4e uitwedstrijd op rij dus geen overwinning. Al met al moeten we niet te dramatisch doen. Wat volgt is een zeer spannende serie wedstrijden. Zowel Oosthuizen, SEW als De Rijp bivakkeren in het rechterrijtje, met de aantekening dat De Rijp op stoom is geraakt.
Mannen, laten we andermaal de ruggen rechten en er helemaal voor gaan. Niets is verloren en alles hebben we nog in eigen hand. Ik heb er alle vertrouwen in en dat wil wat zeggen, want ik ben een geboren pessimist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com