DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstrijdsecretariaat: Simone Hand, 06-15211021 (zat.) en Frank Hand, 06-53890680 (zon.)

Eervol einde bekeravontuur Dames 1 na 1-5 verlies tegen RKEDO

Zondag 1 april jl. moesten we thuis voor de beker tegen de sterke 2e klasser RKEDO en bij winst zouden we ons plaatsen bij de laatste 16. De trainer kwam voor de wedstrijd nog even kort terug op de wedstrijd tegen Purmerend, waarvan hij vond dat we redelijk goed hadden gevoetbald en in ieder geval de inzet prima in orde was. Hij vond echter dat we nog meer moesten proberen meer mee te doen zonder bal, dus bv. bij het in balbezit komen sneller weg bij je directe tegenstander en meer beweging zonder bal (waaronder ook de voorbeweging) Hij waarschuwde nogmaals voor de breedteballen: of 100% goed of niet !
Hij gaf Patries nog mee niet al teveel bezig te zijn met het eindelijk weer eens scoren: blijf simpel voetballen en hou oog voor de combinatie en / of vrijstaande mensen.
Jo moest de veel scorende spits bewaken en we moesten proberen gebruik te maken van het feit dat de tegenstander ons ongetwijfeld toch zou onderschatten en misschien zat er dan wel een stuntje in.
Weer waren we niet compleet (begint een beetje structureel te worden) Guda moest werken, Jolene was met zaalvoetbal door haar enkel gegaan en ook Daantje had maar weer eens afbericht gegeven.
Met Chantal als wissel begonnen we om 11.00 op het A-veld en o.l.v. scheids Ed K. aan de wedstrijd en al snel bleek dat RKEDO niet voor niets op de tweede plaats stond in de 2e klasse: we stonden vanaf het begin behoorlijk onder druk en kregen een aantal schoten en corners te verwerken, maar voorlopig ging de bal er nog niet in. Na dom balverlies van Patricia op het middenveld was het na ruim een kwartier toch raak: een bal van afstand ging onder Syl door, dus 0-1 achter.
Ook hierna bleef RKEDO sterker maar stond hun vizier nog niet echt op scherp. Het laatste kwartier voor rust kwamen wij eindelijk ook aan voetballen toe, wat resulteerde in de 1e corner voor en een klein kansje voor Sanne L. Rond de 35e minuut was er een prima dieptebal van Kim op Sanne L. die op haar beurt een goede voorzet gaf op Patries, die de keepster uitspeelde, maar helaas werd haar inzet door 1 v.d. verdedigsters van de lijn gehaald. Kort voor rust opnieuw een goede aanval via Patricia en Dieuwertje met daaruit volgend een goede kans voor Bianca, maar die schoot helaas naast. Rust derhalve 0-1.
De trainer vond dat we na een moeilijk begin toch redelijk in de wedstrijd waren gekomen en een beetje pech hadden gehad bij de paar kansen die we toch gehad hadden. Aan de andere kant was het natuurlijk ook zo, dat als RKEDO wat scherper was geweest, zij ook meer hadden kunnen scoren. Maar goed het stond 0-1 en dus was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld en wellicht zouden we kunnen profiteren van de wind mee in de tweede helft. Wel moesten we scherp beginnen, want de trainer van RKEDO zou zeker niet tevreden zijn geweest over hun 1e helft.
RKEDO begon inderdaad fanatieker aan de tweede helft en daardoor en omdat wij de bal voorin nauwelijks konden vasthouden, kregen we de ene na de andere aanval te verwerken en kwamen we er nauwelijks nog uit. Onze beide backs, Madeleine en Sanne B. hadden een moeilijke middag omdat ze tegenover handige buitenspeelsters stonden. We kregen tal van corners tegen en ook nog een bal op de lat. Na een kwartiertje was het helaas opnieuw raak voor RKEDO na een ongelukkige klutsbal: 0-2. Gelijk hierna konden wij profiteren van het feit dat RKEDO de verdediging een beetje verwaarloosde en na een prima pas van Sanne L. op Gesina was het laatstgenoemde die met een fraaie lob de keepster kansloos liet: 1-2
Hierna toch ook weer kansjes voor ons o.a. een corner van Patricia die er bijna in 1 keer inging en een kansje voor de ingevallen Chantal. Hierna werd RKEDO weer sterker en na een strakke voorzet vanaf rechts was het via een simpel intikkertje 1-3 en na een halfuur was het na een streep van afstand 1-4. De laatste aanvallende poging van onze kant kwam van Jolanda die zich fraai vrij kapte, maar haar afstandsschot miste helaas kracht. Na een corner in de laatste minuut werd het zelfs nog 1-5 door een klutsbal en dat was ook de eindstand.
Een verdiende overwinning voor RKEDO en dus het einde van ons bekeravontuur, maar wel met opgeheven hoofd.
Deze week maar ontspannen trainen, een vrij paas-weekend en dan weer volop aan de bak voor onze twee laatste competitiewedstrijden tegen Kolping Boys en Always Forward, die eigenlijk “gewoon” gewonnen moeten worden om minimaal vijfde te blijven en heel misschien nog te stijgen naar de 4e stek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 02-12-2023
Ochtend
Isabel/Usama Almohammed
Middag
Jelle Bleeker/Tim Weeverink

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Sem Bleeker, 28-11 (19 jaar)
Carla Laan-Meissen, 29-11 (59 jaar)
Gido Sjerps, 29-11 (13 jaar)
Erwin Feller, 30-11 (26 jaar)
Lynn Koster, 30-11 (29 jaar)
Haan, 02-12 (57 jaar)
Tom Laan, 02-12 (20 jaar)
Copyright © 2023 DeValken.com