Knappe overwinning de Valken B2

Na het zomerse gelijkspel van vorige week tegen KGB, uitslag 3-3, stond er vandaag een uitwedstrijd tegen HSV Sport uit Hoorn op het programma. We wisten van te voren dat we met personele problemen te maken zouden krijgen. Een schooluitje naar Walibi en vele tulpenkoppers dunde de B2 selectie uit tot 5 man. Maar er waren gelukkig nog een aantal B1 spelers, Bas, Erik, Roan, Michel en Frank, die wel zin hadden in een potje voetballen op zaterdag, Klasse mannen !!

De thuiswedstrijd tegen HSV was door ons gewonnen met 6-2. Een wedstrijd die zich destijds kenmerkte door zeer onsportief gedrag van de tegenstander. We konden dus nu alleen maar hopen dat het wat beter zou gaan. Maar dankzij positieve inbreng van de begeleiding aldaar, werd het vandaag een zeer sportieve wedstrijd. Het kan dus gewoon wel, complimenten dus voor de ploeg uit Hoorn.

De wedstrijd begonnen we wat twijfelachtig. We waren met 10 man waarvan 5 gastspelers. We stonden niet goed en konden geen balans vinden in het team. Mede door het ondertal kon HSV steeds meer druk zetten en een 1-0 voorsprong voor HSV na 20 minuten was dan ook het logische gevolg.

Vooral achterin hadden we moeite om de tegenstander op te vangen. Roan werd naar achter gehaald en Thijs schoof door naar het middenveld. Hiermee hadden we het lek boven en stonden we goed. Doordat HSV met z’n allen naar voren liepen om een snelle beslissing te forceren kwam er bij hen achterin veel ruimte. Onze voorwaartsen, Bas en Erwin, gebruikten hun pure snelheid perfect. Nog voor rust wisten we de achterstand om te buigen naar een 1-3 voorsprong. Doelpunten van Bas 2x en van Michel.

De 2e helft kwam HSV Sport nog terug tot 2-3. Maar door de vele kansen van de Valken, een aantal maal alleen voor de keeper en 2 ballen op de lat, konden we deze wedstrijd eigenlijk niet verliezen. De eindstand werd uiteindelijk 2-6 in ons voordeel. Doelpunten na rust van Bas, Erwin en Erik.

Een knappe overwinning dus met 10 man ! En een stevige positie in de middenmoot van onze competitie is hiermee verzekerd. Met nog 1 uitwedstrijd tegen koploper Westfriezen, kunnen we toch terugkijken op een zeer acceptabel seizoen.