Winst in nuttige eerste oefenwedstrijd Dames 1

Afgelopen zondag 19-8-2007 speelden Valken Dames 1 hun eerste oefenwedstrijd en wel thuis tegen de dames 1 van Blokkers die dit jaar uitkomen in de 4e klasse.
De trainer gaf voor de wedstrijd aan dat hij blij was dat we na 8 trainingen eindelijk weer eens de wei in konden, maar benadrukte wel dat het ging om een 1e oefenwedstrijd en eigenlijk dus om de 9e training. Het resultaat was vandaag niet het allerbelangrijkste, maar de trainer vond toch dat we vandaag moesten winnen.
Het was vandaag eindelijk weer eens volle bak (alleen Dauwert ontbrak) inclusief onze 2 nieuwelingen die de trainer veel plezier en succes toewenste. We moesten lekker gaan ballen met veel beweging zonder bal, positieve coaching en elkaar helpen. Bij corners voor ons moest Jolanda mee en voorin moesten we met zijn allen voor de bal spelen en bij balverlies eerst inzakken, waarbij de dichtstbijzijnde druk op de bal moest geven.
Om 12.00 begonnen we met mooi weer op het C-veld aan de wedstrijd o.l.v. scheids Ed K. en met een splinternieuwe wedstrijdbal geschonken door dezelfde Ed K. (bedankt) Op de bank begonnen de niet geheel fitte Bianca en de 2 nieuwelingen Laura en Amy.
We begonnen goed en dat resulteerde in een paar goede aanvallen met kleine kansjes voor o.a. Guda. Na 10 minuten forceerde Blokkers een corner en ging het spel aardig heen en weer, waarbij wij wel de iets betere partij waren. Rond de 20e minuut schoof Kim goed in en vanaf ongeveer 25 meter haalde zij uit, waarbij de bal via de onderkant van de lat wel of niet de doellijn passeerde, maar de scheids besloot van niet. Blokkers kwam er af en toe uit, maar echt grote kansen kregen zij niet. Na een klein halfuurtje gaf de inmiddels ingevallen Amy een goede voorzet op spits Sanne L. en die scoorde beheerst de 1-0. Ook het laatste kwartier voor rust waren de beste kansjes voor ons, maar Patricia, Myra, Amy en Guda konden het net niet vinden.
In de rust was de trainer redelijk tevreden, maar had toch enkele kritische kanttekeningen: hij vond dat we vaak van veel te ver probeerden te schieten en hij maakte zich zorgen over het enorme gat tussen voorhoede en achterhoede, omdat we vaak met teveel mensen voor de bal eindigden. Ook vond hij dat we teveel door het drukke centrum speelden i.p.v. het veld breed te houden en hij vond dat met name onze spitsen bij het ingespeeld worden meer en eerder een stap richting bal moesten doen en we meer voor de simpele oplossing moesten kiezen.
De tweede helft gaf een iets sterker Blokkers te zien en na een kleine 10 minuten kon de gevaarlijkste Blokkers speelster vanaf links een voorzet geven, waarbij er in het centrum bij ons niet goed werd gedekt, zodat Blokkers redelijk simpel de 1-1 konden maken. Hierna golfde het spel heen en weer en kregen we toch een redelijk aantal (kleine) kansen, terwijl Blokkers af en toe het lege middenveld kon oversteken om gevaarlijk te worden. Helaas stond het vizier van Patries, Gesina, Lie, Myra en Guudje nog niet echt op scherp, maar vlak voor tijd was het dan toch raak: uit een prima assist van de weer ingeschoven Kim was het de weer ouderwets op dreef zijnde Myra die fraai over de keepster heen de toch wel verdiende 2-1 maakte.
Al met al een nuttige en sportieve oefenwedstrijd met een verdienstelijk debuut van Laura en Amy , maar ook met genoeg tekortkomingen waarmee de trainer de komende trainingen weer aan de slag kan. Toch niet onbelangrijk was dat we scoorden en wonnen want dat was al weer een aardig tijdje terug, dus dat houden we er voorlopig maar in.
Komende weken nog hard en goed trainen, oefenen tegen Dindua en daarna 3 bekerwedstrijden. Ik ben benieuwd, maar heb er eigenlijk wel vertrouwen in dat we er weer voor gaan en dat het weer gaat lukken om te scoren en te winnen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Manon Bregman, 20-06 (22 jaar)
Riva Laan, 21-06 (19 jaar)
Jesse de Wit, 22-06 (22 jaar)
Joey Boon, 23-06 (23 jaar)
Copyright © 2024 De Valken