Verlies voor Valken 1 in Koedijk

Valken heeft gisteravond in en tegen Koedijk met 4-1 verloren. Het betrof de 2e wedstrijd in de voorronde die in een poulesysteem wordt afgewerkt. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden deed Valken wel degelijk positief van zich spreken.

Voor rust was met name Paul een gevaar voor de Koedijkse verdediging. Eenmaal raakte hij het aluminium en vlak voor rust werd hij binnen de zestien onreglementair gestuit door zijn tegenstander. Helaas wist Rahim dit buitenkansje niet te verzilveren. Overigens stond het toen al 1-0 voor Koedijk. Valken begon namelijk wat slapjes aan de wedstrijd en uit een afgeslagen aanval poeierde de rechtsachter de bal achter Rogier. Na de 1-0 kreeg Valken meer grip op de 4e klasser en zoals eerder gezegd bleven kansen niet uit.

De 2e helft werd deze trend in eerste instantie voortgezet. Valken kon zich prima meten met de Koedijkers die dit jaar ingezet hebben op een kampioenschap in de 4e klasse. Mark D. verzilverde 1 van de kansen na een goede voorzet van Marco. Valken zette door, en kreeg onder andere nog een goede kans toen Michiel na een individuele actie alleen voor de keeper kwam de staan. Zijn inzet werd knap gered.

Daarna was de koek een beetje op aan Valkenkant. Koedijk greep de macht terug, ook omdat de krachten bij De Valken langzaamaan wegvloeiden. Toch waren de 2-1 en 3-1 onnodig en jammer. Aan de 2-1 ging een overduidelijke handsbal vooraf, maar de verder uitstekend leidende scheids floot niet en Joris liet de bal al claimend van zich af snoepen. Twee passen later lag de bal in schietpositie, en met een geile curve zeilde de bal in het kruis. 1 minuut later kreeg Rogier een corner niet goed weg en de rebound kon simpel worden ingetikt.

Na de 3-1 gingen de koppies hangen. Valken wist zich weinig meer te creëren. Koedijk vond nog eenmaal het net uit een counter: 4-1. Een zwaar geflatteerde uitslag, maar wel een signaal dat er zeker nog verbeterpunten zijn voor coach Vriend. Hij benadrukte na de wedstrijd een in periodes goed spelend Valken te hebben gezien. En dat wordt bevestigd door de volgers. Er zijn zeker genoeg aanknopingspunten om met een gerust hart te competitie in te gaan.

Na de 7-1 overwinning tegen Dynamo zal een gelijkspel tegen Flamingo’s zat. Voldoende zijn voor het behalen van de volgende ronde.