De Valken B1 : De eerste punten zijn binnen !

Wat zal de plaats zijn in de 2e klasse voor de B1 ?
Na vandaag weten we in ieder geval dat we moeten knokken voor ieder punt.

Vandaag thuis de eerste competitie wedstrijd tegen AFC 34 uit Alkmaar. Een zonovergoten Valkencomplex, dus een mooie dag te laten zien hoe we er voor staan.
Zoals vorig keer al gezegd, we kampen nu al met een aantal spelers die (kleine) pijntjes hebben. Ron en Erwin half-fit toch maar begonnen en Thijs zelfs helemaal niet inzetbaar. De anderen pikten het prima op en toonden 100% vechtlust.
Het betere van het spel, gedurende de gehele wedstrijd, was toch voor AFC. Een 0-2 voorsprong was dan ook geheel terrecht.

Maar zoals vermeld is vechtlust toch een van onze kwaliteiten en met mooie doelpunten van Roy en Tijmen kwamen we terug naar 2-2. Knappe assists van beide goals kwamen van Micheal.

Door scherp aan de tweede helft te beginnen maakte Micheal er zelfs 3-2 van. En, helaas, zoals wel vaker gebeurd gaat de achterstaande partij over de scheef. AFC deed zichzelf duidelijk tekort door, met te grove overtredingen en veel te veel aanmerkingen op de leiding, teveel tijdstraffen te incasseren.

Wel kreeg AFC nog de 3-3 op het scorebord en het zag er lang naar uit dat dat ook de einduitslag zou worden, iedereen had hier vrede mee.
Toch door een, knappe, niet meer te verwachte ‘bevlieging’ van Tijmen kwam de overwinning voor de Valken 4-3 !!

Een 3-3 was, vooral door het spel van AFC een betere afspiegeling van de wedstrijd geweest, maar de doelpunten tellen nu eenmaal in dit spelletje, dus de eerste 3 punten zitten in de tas.

Knap is het dat de spelers van B1 na vandaag weten dat het allemaal niet vanzelf gaat en dat er dit seizoen veel geknokt moet worden voor de punten. En dat je met te onsportief gedrag alleen maar je eigen team benadeeld.

Volgende week uit naar HOSV in Opmeer, knokken voor de volgende punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken