De Valken – HSV Sport 4-2 (3-2)

Tja ja ja, nou nou nou. Hoe hypocriet, maar goed, daar heb ik nu geen boodschap aan. Volgers zijn gewend om het verslag tegenwoordig pas op woensdag te lezen, maar deze week loopt het even anders. Dat zal misschien te maken hebben met het eindresultaat, maar die conclusie laat ik aan u.

Goed, vandaag HSV Sport thuis. Volgens de trainer een goed voetballende ploeg. Na vandaag zouden we weten waar we staan en wat we mogen verwachten. Deze goed voetballende ploeg had vorige week wel met 0-5 op zijn … gekregen tegen Apollo. Dat Valken kansen zou krijgen stond bij voorbaat wel vast.

Een paar dingen vooraf welke het vermelden waard zijn. Valken werd vandaag gehuldigd voor het feit dat ze de eerste Kanjerclub zijn van West-Friesland naar ik heb begrepen. Een fantastisch initiatief wat ons voorschrijft om elkaar met meer respect te behandelen en te handelen naar gestelde normen en waarden.
Hoe dan ook, het zorgde in ieder geval voor veel publieke belangstelling dat gaf de ploeg een goed gevoel voorafgaand aan het duel. Bovendien werd de aftrap verricht door de pupil van de week Jurgen Dekker en de pastoor dhr Kuijn, samen met ‘senior’ Ben Vroling. De jeugd deed onder leiding van Mike en Joost Kuné een warming-up voor de wedstrijd.

Verder nog het vermelden waard dat de Valkenselectie lid wordt van de club van honderd. Nee, er komen geen 35 bordjes erbij, maar ‘slechts’2. Hiermee willen de spelers een symbolisch gebaar naar de club maken als dank voor de goede faciliteiten die voor dit seizoen geschonken zijn door het bestuur. (Heerlijke trainingsballen!!). En tenslotte, net voor de deadline, mochten we ook de nieuwe plaatjes voor het standenbord verwelkomen. Deze werden gebracht door onze voorzitter zelf die naar eigen zeggen het beste werkt met een deadline in zicht.

Was er nog meer te melden? Vast wel, maar dan zijn jullie al uitgelezen voordat er ook maar 1 woord over de wedstrijd is geschreven. Dus dat komt later wel. Coach Vriend miste de volgende spelers: Nobi en Niels (vakantie, morgen komen ze thuis), Rahim (privéomstandigheden, wel vandaag langs de lijn gesignaleerd), Rick (middenvoetsbeentje gebroken, maar ook langs de lijn gezien), Paul (ontwrichte knie, ook langs de lijn en zeer luidruchtig na de wedstrijd), Mark B (spiertje, ook evengoed aanwezig) en dan was ik er geloof ik.

Valken begon zoals opgedragen furieus. Sport kreeg vele aanvalsgolven te verwerken, waarbij vooral Marco (Co) en Bart vanaf de zijkanten goede dingen lieten zien. Uit 1 van de voorzetten van eerstgenoemde kopte Mark raak: 1-0. Een op dat moment dikverdiende voorsprong. Na een 20-tal minuten ebde het overwicht langzaam weg en kreeg de tegenstander meer kansen om het Valkendoel te beschieten. Valken speelde 1 op 1 achterin en dat bleek tot op sommige momenten een gevaarlijke hobby. Al moet worden gezegd dat de goals die Sport zou scoren nu niet direct daarvan een gevolg waren.

Een beetje verraden heb ik het al, Sport kwam sterk terug. Een aanval over rechts belandde bij de aanvallende middenvelder en hij krulde de bal vanaf randje zestien over Frank in doel. Valken had het initiatief op dat moment totaal niet meer en verloor veel duels op het middenveld. Na de 1-1 bleef dat hetzelfde. Valken ontsnapte in eerste instantie toen een vliegend schot via de paal naast ging, maar even later moest Frank het antwoord schuldig blijven op een verwoestende vrije trap.

De rust leek in te gaan met een achterstand, maar niets bleek minder waar. Bart stuurde Ko weg op links. Hij werd volledig vrijgelaten door zijn directe tegenstander (vraag: is dat dan niet een indirecte tegenstander?) en maakte oog in oog met de doelman geen fout. Luttele minuten daarna verzond Joris een steekpass op Mark D die simpel zijn tweede van de dag liet aantekenen. Even daarna klonk het rustsignaal met een verrassende 3-2 voorsprong.

De 2e helft werd er helaas niet beter op. Valken koesterde de 3-2 voorsprong en gaf weinig weg. De Hemmers konden voorin echter ook weinig uitrichten dus werd het al snel een wedstrijd waar de ogen meer naar de klok keken dan naar de bal. De klok deed het niet, dus geruster werden de Valkenspelers er niet op. Helemaal toen Ruud in de ogen van de leidsman een overtreding beging in de zestien. Een wel zeer zware straf voor het vergrijp, maar de 3 punten lagen klaar om uit die tas gehaald te worden. Gelukkig werd deze unieke kans volledig om zeep geholpen doordat de bal meters naast werd geschoten.

De koek was toen wel op bij Sport. Mark had de spreekwoordelijke deur op slot moeten doen, maar hij schoot alleen voor de doelman over. (polletje, gehinderd en gebrek aan kwaliteit). Even later ontliep Michiel de buitenspelval voor de eerste keer en verzilverde zijn eerste kans netjes met een laag schot in de hoek: 4-2, tevens eindstand.

Na de wedstrijd heerste een opgeluchte stemming. Jammer dat Valken het overweldigende begin geen vervolg kon geven. Maar, …. Sport is een goede tegenstander en zal zeker in het linkerrijtje eindigen. Vandaar dat we best trots mogen zijn op deze overwinning en we met veel vertrouwen uit mogen kijken naar de volgende wedstrijd uit tegen RKEDO.

Groet en tot een volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Robin Vreeker, 19-07 (17 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Copyright © 2024 De Valken