Eerste dikverdiende overwinning Dames 1 met 3-1

Omdat wij vorige week niet mochten spelen, moesten wij zondag 7-10-2007 pas onze 3e competitiewedstrijd spelen en wel thuis tegen de dames van Uitgeest, een nieuwkomer in de derde klasse. Zij hadden 6 punten uit 3 wedstrijden en wij hadden na 2 wedstrijden nog 0 punten, dus was het zaak om nu de punten thuis te houden om niet te ver achterop te raken bij de rest en een overwinning zou ook belangrijk zijn voor ons zelfvertrouwen.
De trainer vond dat we een goede week achter de rug hadden, zowel qua training als qua groepsvorming en proefde eindelijk weer een stemming onder de speelsters van “we gaan gewoon winnen, wat er ook gebeurt” Hij memoreerde nog eens dat wij ook goed kunnen ballen en de eerste 2 wedstrijden niet erg gelukkig waren geweest. Hij vond het verder een prima zaak, dat onze Syl weer keeperstraining had gehad en wilde het experiment met Laura in de spits toch vandaag uitproberen. Na de verdere gebruikelijke tactische aanwijzingen en het dringende verzoek van de trainer om er voor te gaan (ook op zaadballen!) en elkaar vooral positief te coachen, begonnen we aan de warming-up.
Amy was geblesseerd en met Sanne L. en de gezusters G en G op de bank begonnen we om 11.00 uur op het B-veld aan de wedstrijd. We kwamen goed en fel uit de startblokken en reeds na een kleine 10 minuten kwam ons gifkikkertje Myra met een voorzet die Jolene in 2 pogingen achter de keepster wist te werken: 1-0. Hierna volgden nog enige kleine mogelijkheden, maar vaak was de eindpas (vaak van Dauwert) niet goed. Na een kwartiertje kwam ook Uitgeest er uit en Syl moest reddend optreden. Rond de 25e minuut schoot Bianci na een pas van Lie net naast en na een halfuur eindigde een goede aanval van ons weliswaar in de handen van hun keepster, maar volgens velen achter de doellijn, maar scheids Ed zag het niet. Het laatste kwartier voor rust golfde het spel heen en weer en moest Sylvia 2x ingrijpen na missertjes van Kim, maar ook wij kregen nog kansen o.a. Jolene na een te zachte terugspeelbal en Patricia van afstand. In de 40e minuut eindigde een mooie aanval via Dauwert en Jolene in een corner en deze werd genomen door Guda en deze draaide de bal er in 1 keer in (2-0) Vlak voor rust nog een misverstand tussen Syl en Kim (die kennen elkaar ook nog maar zo kort!) mede veroorzaakt door de bijna onzichtbare krijtlijnen, maar gelukkig zonder schade. Rust derhalve 2-0.
De trainer was eigenlijk wel tevreden, maar vond wel dat we minimaal nog 2x hadden moeten scoren. Hij gaf aan zo verder te gaan en achterin geen risico te nemen, dan zou onze eerste overwinning een feit zijn. Hij was vooral ook te spreken over de inzet en het weinige gemopper en gezeik en dat moest zo blijven.
Reeds in de 1e minuut na rust moest Syl redden toen er zomaar een spits alleen voor haar neus stond, maar de eerst beste corner voor ons na 3 minuten, werd weer indraaiend genomen door Guda en eindigde op de verste paal, waarna de bal onverbiddelijk werd ingeschoten door Dauwert: 3-0
Uit de volgende corner van Guda schoot Myra hard op de lat en in de 10e minuut schoot Guda van te ver in plaats van de bal mee te geven aan Dauwert ! Na een kwartiertje moest Syl na een terugspeelbal de bal met links wegspelen en deze kwam in de voeten van een Uitgeestster en met een fraaie lob was het zomaar 3-1. Hierna werd het een beetje rommelig met toch nog wel wat kansjes voor ons en vooral Myra had wel een doelpuntje verdiend. Uitgeest kreeg niet zoveel kansen omdat onze beide backs, Madeleine en Sanne B., in topvorm waren alsmede onze bikkel Jolanda en wanneer ze al het doel bereikten stond daar altijd nog onze vandaag zeer betrouwbare keepster Syl.
Het eindsignaal kwam bij de 3-1 en de eerste dikverdiende overwinning was een feit. Complimenten aan het hele team voor de werklust, de positieve instelling en het redelijke voetbal (af en toe) We weten weer wat winnen is en dat moeten we zien vast te houden in de komende 3 wedstrijden die we uit moeten (Purmerend, VVW, Duinrand S.) en eigenlijk reken ik op 9 punten wanneer we de instelling en het voetbal van vandaag weten vast te houden.
Dus blijf lekker en goed trainen, want dat blijft nodig !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Zavano Felomina, 26-07 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken