Sjoelcompetitie selectie de Valken, deel 1

Ja mensen eindelijk was het zover, de eerste donderdag dat er gesjoelt werd, gebeurde op donderdagavond 25 oktober. Na de training gingen de meeste naar boven om aan hun sportieve plicht te voldoen. hier leest u alle inns en outs van diezelfde avond. Effin.

Voor de mensen die niet bekend zijn met de sjoelsport, even een korte uitleg. Bij sjoelen mag een speler 3 maal 25 sjoelstenen in de puntenvakken proberen te krijgen die aangeduid staan met 1, 2, 3, en 4 punten. De speler die na 3 beurten de hoogste score weet te gooien heeft gewonnen. Vaak wordt sjoelen gespeeld tijdens de kerstdagen, op de camping en in het dorpshuis van uw desbetreffende woonplaats.

Maar dus ook in de kantine van De Valken. De sjoelbak die hier gebruikt wordt, is vantevoren ingevet met echte sjoelbakwax. Dus zijn de omstandigheden altijd optimaal.

De eerste die aantrad was Doelman Dekker. Deze jonge vent hanteerde een tactiek die in eerste instantie zijn vruchten afwierp. Door zijn stenen met gevoel naar voren te schuiven, creëerde Doelman Dekker een ophoping van sjoelschijven die meer voor de puntenvakjes lagen dan erin. Bij zijn 3e en laatste poging was hij dan ook niet meer zo kritisch en joeg hij de stenen met enige agressie naar voren. Een tactiek die nog bleek te werken ook. Zijn score: 89

Daarna trad Ruud aan de sjoeltafel. En Ruud blijkt een zeer technische speler te zijn, want zonder enige moeite schoof hij de stenen 1 voor 1 in de puntenvakken. hij bleef de gehele 3 rondes rustig en mocht Ruud ooit het vlaggenschip van De Valken vaarwel zeggen, dan ligt er een gouden toekomst voor hem in het verschiet in de sjoelsport. zijn score 120!! shapo Ruud.

Daarna leek het gedaan met de pret, want iedereen zat aandachtig te luisteren naar de prachtige anekdotes die heen en weer de bar over vlogen. Maaaar, wie kwam daar speciaal uit Hoorn overgevlogen. Jawel, het was Lowie die speciaal naar de kantine kwam om zijn geliefde sport te beoefenen en dat deed hij met verve. Score 78.

U kent het spreekwoord ‘ziet eten, doet eten’ dus nam onze barman van deze avond, Gerard Koster ook de stenen ter hand om een poging te wagen. En wat hij liet zien was geweldig. Met zoveel rust, precisie, rekenwerk en inzicht, sjoelde hij zichzelf naar een monsterscore. Helaas voor Gerard is hij geen selectie speler meer, dus kunnen wij deze score niet meerekenen voor de officiële stand. Maar voor de gastspeler met de beste score van het seizoen, hebben wij van de selectie natuurlijk een kleinigheid en……EEUWIGE ROEM. Score: 123!!!

Het kan dan ook bijna niet anders dat de familie Koster tijdens de feestdagen zich vaak bezighoud met het beoefenen van deze sport, want u ziet het ‘oefening baart kunst’

Als je dan de hoogste score heb gehad, dan kom je automatisch bij de laagste score van de avond. En ik hoop echt voor Nico dat deze score niet wordt verbeterd, maar wordt verslechterd. Hij kwam namelijk met het geniale idee om deze competitie op poten te zetten, dus dachten wij dat hij zijn stempel wel even zou drukken op deze avond. Dat deed hij ook, maar dan niet in positieve zin, details laat ik achterwege, maar als je een score neerzet van maar 33 punten, dan is dat toch niet iets om over naar huis te schrijven. Was het de druk, de zenuwen? wij houden het bij ‘niet in vorm die avond’

Er werd dan ook maar besloten om te stoppen, omdat het dieptepunt toch echt wel bereikt was. Er werd nog wel even nagepraat aan de bar over deze spectaculaire, maar sportieve sjoelavond.
Hierna gingen de meeste mensen toch echt huiswaards.

De volgende sjoelavond is op donderdagavond 22 november, na de training. wij hopen dan dat iedereen aanwezig kan zijn. Als gast kunt u ook altijd een keer ‘aanschuiven’. De scheidsrechter zorgt er dan ook weer voor dat alle paparassen weer klaarliggen voor de eerstvolgende speelavond. Alle randvoorwaarden zijn aanwezig om er weer een succes van te maken.

Ik groet u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (52 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Copyright © 2024 De Valken