DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Wedstr.secr: [zat] Simone Hand (06-15211021), [zon] Frank Hand (06-53890680) Handbal: prog / uitslagen Voetbal: prog / uitslagen
Agenda: Kantinerooster

Dames 1 met 4-0 hard onderuit in slechte winderige pot

Voor onze 5e competitiewedstrijd moesten we uit naar de dames van Duinrand S. te Schoorl, die vorig seizoen gedegradeerd waren uit de 2e klasse. Vorige week hadden ze nog gewonnen van het sterke LSVV en ze hadden nu evenals wij 6 punten uit 4 wedstrijden, maar met een beter doelsaldo (slechts 5 goals tegen)
In Schoorl aangekomen stond er bij vlagen een zeer harde wind precies in de lengterichting van het veld en daar waren we niet zo blij mee, want uit het verleden was wel gebleken, dat dit soort omstandigheden niet tot onze favorieten behoorde.
Voor de wedstrijd kwam de trainer nog even kort terug op de wedstrijd tegen Purmerend, die we weliswaar gewonnen hadden, maar met zeer matig (zeg maar slecht) spel. Hij veronderstelde dus dat een ieder in ieder geval wist hoe het niet moest en noemde nogmaals op, dat in deze competitie blijkbaar iedereen van iedereen kan winnen, maar dat moet je dan wel laten zien en afdwingen !
Na de gebruikelijke tactische aanwijzingen, gingen we zonder Jolene (pols in het gips), Amy (studie) en met Laura en Dauwert op de bank om 14.00 van start met de wind mee.
In de 3e minuut forceerden we al een corner, maar uit de counter die daarop volgde was het zomaar middels een schot over Syl heen 1-0 voor Duinrand en stonden we wederom achter.
De eerste 20 minuten bleef Duinrand sterker met o.a. een schot op de paal en enkele gevaarlijke corners. Gelukkig bleef het, ook door goed keeperswerk van Syl, bij 1-0 en hierna kwamen wij ook aan aanvallen toe. Bianca schoot uit kansrijke positie net naast en vlak voor rust was het Gesina die uit een voorzet van Patricia net naast schoot. Rust derhalve 1-0.
De trainer was eigenlijk niet erg tevreden over het vertoonde spel en vond dat we met name in de duels wederom te slap waren en daarom alle klutsballen hun kant opvielen. Hij vond dat we achterin wat resoluter moesten opruimen en constateerde opnieuw dat we veel te weinig en te kort balbezit hadden en zonder bal doe je niet zoveel ! Doordat we voorin en op het middenveld veel te snel balverlies leden, had de achterhoede nauwelijks tijd om op adem te komen en te reorganiseren en op die manier roep je de moeilijkheden over je zelf af.
Wanneer we dus wat zuiniger en beter met het balbezit omgingen, zag hij toch nog wel mogelijkheden om de stand minimaal gelijk te trekken en daar moesten we dus voor gaan.
Met een straffe wind tegen begonnen we aan de tweede helft en al snel bleek dat het moeilijk zou gaan worden. Door de wind en doordat Duinrand ons goed vastzette, kwamen we nauwelijks meer van onze helft af en was Duinrand de betere partij. Na eerst 2 corners tegen, was het na een kleine 10 minuten, dat na een verloren duel op het middenveld, de rechtsbuiten er alleen van door kon gaan en met een schuiver de 2-0 maakte.
De enige grote kans voor ons kwam na een kwartiertje, toen Myra niet buitenspel stond en helemaal alleen op de keepster afging; helaas schoot ze misschien van iets te ver en de bal rolde naast de verkeerde kant van de paal. Duinrand bleef simpel het spel controleren en dwong diverse corners af die wel gevaarlijk waren maar geen doelpunten opleverden. Na ruim een half uur leek een diepe bal achter te rollen, maar werd toch net binnen gehouden en na het terugleggen van de bal, simpel binnengetikt: 3-0.
Na nog een poging onzerzijds tot aanvallen middels een combinatie van het duo G en G, was het slotakkoord voor de thuisploeg, die na een afgeslagen corner en niet in buitenspelpositie de einduitslag op 4-0 bracht.
Een duidelijke en terechte nederlaag, waar de trainer van tevoren eigenlijk niet op had gerekend. We waren redelijk compleet, maar desondanks was het spel zeer matig en ook, en dat is kwalijker, was de zin en inzet bij sommige niet 100%. En we hebben het al heel vaak geconstateerd: wij hebben een team, dat het ook moet hebben van inzet, wil om te winnen, fanatisme en heel hard werken, waarbij we ons vooral niet moeten laten afleiden door allerlei “bijzaken” zoals scheidsrechters, grensrechters, harde of zachte ballen, weersomstandigheden, fel- en hardheid van tegenstandsters, gemopper op medespeelsters enz.
Het zat er vandaag blijkbaar gewoon niet in en dat kan een keertje gebeuren. Van de week lekker en goed trainen, samen naar de interland Nederland-Duitsland in Volendam en zondag aanstaande weer eens MET ZIJN ALLEN laten zien dat we nog steeds lekker kunnen ballen, zodat we de 3 punten tegen onze vriendinnen uit Hoorn gewoon lekker in Hem houden (en dat is wel noodzakelijk om de aansluiting met de bovenste in stand te houden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 20-04-2024
Ochtend
Ati/Jesse Jong
Middag
Mees Obdam/Jan Vreeker

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Lizanne Bousma, 19-04 (25 jaar)
Amy Haakman, 19-04 (34 jaar)
Wouter Laan, 19-04 (25 jaar)
Linda Wagemans, 19-04 (51 jaar)
Just De Lange, 20-04 (12 jaar)
Silvan Par?, 20-04 (12 jaar)
Anouk Bregman, 21-04 (20 jaar)
Lennard Groot, 21-04 (47 jaar)
Henk Wilderink, 21-04 (78 jaar)
Copyright © 2024 DeValken.com