D1 pakt in Grootebroek

Hoi leeskanjer.

daar zijn we weer, na een weekje rust, geboden door vadertje Herfst, mochten we vandaag op een frisse, maar voetbaltechnisch prachtige zaterdag weer aan de bak.
Uit naar de Zouaven D2, op het F & R veld aantreden. In de eerste klasse hebben we drie teams die er boven uit steken, de rest, waaronder de Z. en wij zijn aan elkaar te wagen. Wel moeten we alle weken keihard werken voor een goed resultaat, anders lukt het niet. In deze klasse is het wat dat betreft aanpoten.

Nou dat hebben we gedaan, we hadden een absoluut veld overwicht, met goed verzorgd voetbal, de bal bleef vaak heel in de ploeg, dat is goed om te zien, want als dat lukt, komt de rest vanzelf.
Die rest kwam vandaag nog niet vanzelf, 1 foute pass en de z. kon vliegensvlug uitbreken en maakte mooi de 1-0. Jammer, dit was tevens de ruststand. Ook de jongens hadden in de gaten dat we beter waren, hier moet resultaat geboekt worden. De tweede helft begon wat moeizaam, maar we pakten het weer goed op. De Z Keeper schoot wat slecht uit, Harm was er als de kippen bij om de bal met rechts (!) keurig binnen te schuiven, de dik verdiende gelijkmaker. Daarna een pegel van Marc van zo’n veertig meter. Hoog, hoger, hoogst. de keeper loopt achteruit, gaat ie er overheen, nee, hij vangt de bal keurig klemvast, echter, volgens de buitenwacht stond ie toen al wel in de goal, echter niet waarneembaar voor de goed leidende scheidsrechter Pedro, (zoon van..) Even later gaven we ‘slemielig’ de wedstrijd uit handen, 2-1. Met nog zo’n vijf minuten te gaan gingen vol op de aanval. En gelukkig, de laatste minuut, een slalom van Pim, hij werd twee keer aangetikt in het strafschopgebied, een pingel dus. Pim benutte deze zelf. Klasse.
Eindstand 2-2, een terechte uitslag, we creerden niet genoeg kansen om te winnen.
Een groot compliment naar jullie allemaal jongens, er is hard voor gewerkt, de vele supporters van ons, er waren er heel wat gekomen naar Grootebroek, hebben genoten en werden gelukkig getrakteerd op een punt.

Op naar volgende week, veel plezier nog.