De Valken B1 : Knap gelijkspel tegen AFC uit Alkmaar : 4 – 4 !

Hoezo spannend ?! Kijkend naar de stand en naar de wedstrijd die vandaag gespeeld moest worden tegen AFC kun je rustig zeggen : spannend ! Nummer 1 in de stand 22 punten en nummer 6 in de stand 21 punten. Zes ploegen die er dus volledig voor gaan. En wij zijn trots dat wij één van die zes teams zijn.

Het begint echt al een beetje te winteren en velen zijn hun schaatsen al aan het slijpen. Verwacht werd dat wedstrijden afgelast zouden worden door een hard, bevroren veld. Maar De Valken B1 moest vandaag uit spelen tegen mede concurrent AFC uit Alkmaar en die spelen op kunstgras, dus gewoon voetballen !
Wederom vroeg de veren uit voor een volgende uitwedstrijd, nu naar Alkmaar. Volgens mij spelen we na de winterstop alleen nog maar thuis. We hebben nu al ongeveer 440 kilometer en 8 reisuren achter de rug. Een tandenborstel en schoon ondergoed horen tegenwoordig al bij de standaard uitrusting van De Valken B1.

De wedstrijd dus tegen AFC uit Alkmaar. In mijn ogen technisch gezien de beste ploeg van deze competitie. Bij vlagen wordt je gewoon compleet weggetikt. Zij doen echter zo nu en dan zich zelf tekort door teveel met randverschijnselen bezig te zijn. Zij laten daardoor teveel punten liggen, getuige de thuiswedstrijd tegen De Valken 4 –3 !
Na het verlies tegen Hugo Boys was het voor de Valken een belangrijke wedstrijd om bij de top te blijven horen.

Ook deze wedstrijd was AFC voetballend gewoon de betere. Maar om een wedstrijd te winnen moet je doelpunten maken. En dat is wat de Valken al snel deed 0-1 , doelpunt Erwin. De Valken speelde verdedigend, middenveld en aanvallend gewoon goed. Maar AFC wist toch door goed voetballen de achterstand om te buigen in een 3 – 1 voorsprong. Gespeeld zou je denken, maar de mannen uit Hem/Venhuizen wilden deze laatste wedstrijd voor de winterstop niet zomaar uit handen geven. Door doelpunten van Tijmen en Roy werd de boel weer rechtgetrokken en leek een 3-3 een logische uitslag.
Beide ploegen bleven echter voor de winst gaan en voegden er allebei nog een doelpunt aan toe : 4 –4 ! De Valken B1 was met deze uitslag dik tevreden !

Het andere B1, dat van Alpha Tours B1, had vandaag ook een topper op het programma staan. Thuis werd gespeeld tegen Quick B1, de koploper. Hoe goed zijn we nu eigenlijk ? Vandaag konden de meiden dat bewijzen. Quick kwam zeker niet naar Venhuizen om rustig een trainingspotje te komen handballen. Alles werd uit de kast gehaald. Het was niet dat de meiden van Alpha Tours een matige wedstrijd speelden, in tegendeel, maar Quick was gewoon een stukje veller en beter. Zij staan dan ook terecht een plaatsje boven Alpha Tours B1 op de eerste plek. Een tweede plek voor Alpha Tours B1 is gewoon en hele knappe prestatie !!

De Valken B1 wil graag iedereen hele fijne feestdagen toewensen en natuurlijk een heel sportief en succesvol 2008 !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Jarigen :)

Iris Hooijboer, 21-07 (19 jaar)
Sem Pater, 21-07 (14 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (26 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (46 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (27 jaar)
Dave Laan, 24-07 (15 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (19 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (21 jaar)
Gert Feld, 25-07 (57 jaar)
Roel de Wit, 25-07 (21 jaar)
Roy Zwagemaker, 25-07 (33 jaar)
Copyright © 2024 De Valken