Ruime zeges voor voetbal en handbal B1

Ja hoor, het mocht eindelijk weer eens. Het was alweer 16 december van het vorige jaar dat er door de Valken B1 voor het laatst gevoetbald werd. Uit werd AFC uit Alkmaar op 4-4 gehouden. En daarna hadden de weergoden er geen zin meer in. Alle thuiswedstrijden werden afgelast. En dus ging B1 afgelopen zondag, jullie raden het al, zich opmaken voor een uitwedstrijd tegen SSV B1 uit Stompetoren. Nog twee uitwedstrijden en de rest, 5 wedstrijden, mogen gespeeld worden in ons eigen vertrouwde Valken stadion.

Een blik naar de tussenstand van de competitie laat zien dat VVS B1 nr.1 staat met 25 punten. De Valken B1 staat met 22 punten op de 6e plaats. De verschillen zijn dus erg klein tussen de eerste zes ploegen. Alles is dus nog mogelijk. Na de 6e plaats van De Valken valt er een gat naar nrs. 7 t/m 11 van 11 punten. De competitie is dus duidelijk verdeeld in 2 groepen.

Zondag dus de uitwedstrijd tegen SSV B1 uit Stompetoren. Een ploeg die niet echt goed presteert dit seizoen en dan ook bij de “onderste”groep thuis hoort. Thuis werd door De Valken gewonnen met 6-3. We gingen dus zondag 100% voor de punten. Ook om goed aansluiting bij de top te behouden.

Het was merkbaar dat er tijdje niet gevoetbald was. Het niveau was niet echt geweldig. Het werd dan ook geen grootse wedstrijd. Het hoefde vandaag ook niet echt want SSV kon zelf ook niet echt een vuist maken tegen De Valken. We waren gewoon beter. Voor de rust wisten we de wedstrijd al te beslissen 0-3. Dat we na de thee nog uitliepen naar 0-5 was louter voor de statistieken en leuk voor het doelgemiddelde. Doelpunten : Tijmen 4x en Jouke 1x. Mannen, gewoon goed gedaan wat er van jullie vandaag verwacht werd en dat was met 3 punten in de tas weer naar huis gaan.

Deze wedstrijd kwam eigenlijk wel op een goed moment. We konden weer eens aan elkaar wennen. Jammer is het derhalve dat we volgende week alweer rust hebben. Nou dan maar goed trainen naar de wedstrijd van 10 februari toe, thuis tegen Succes B1 een rechtstreekse concurrent voor de topposities. Uit tegen Succes wonnen we met fantastisch voetbal en veel vechtlust met 2-3 . Ik zou willen zeggen : “voor herhaling vatbaar” !!

Ook het andere B1, dat van de Alpha Tours handbal, deed deze week weer van zich spreken. In een goede reeks van de zaalcompetitie werd er wederom gewonnen. In de namiddag werd gister in de Sluis te Hoogkarspel met maar liefst 7-14 gewonnen. Dit keer werd Excelsior aan de zegekar gebonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 01-06-2024
Ochtend
Isabel/Milan Vonk
Middag
Luca Bleeker/Opvulplek

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Dennis Groot, 27-05 (24 jaar)
Marike de Wit, 28-05 (18 jaar)
Delano Bezuijen, 29-05 (20 jaar)
Wietse Sijm, 29-05 (32 jaar)
Charmaine Boon, 30-05 (33 jaar)
Rick Raven, 30-05 (35 jaar)
Loek Groot, 31-05 (30 jaar)
Nick Redeker, 01-06 (35 jaar)
Tim Stammes, 01-06 (25 jaar)
Copyright © 2024 De Valken