Nipt verlies Dames 1 tegen de nummer 2 LSVV: 0-1

Onze 9e competitiewedstrijd was op zondag 27-1-2008 thuis tegen de dames van LSVV, waarvan we de 1e wedstrijd met 3-2 verloren hadden. LSVV staat 2e en hebben aspiraties om kampioen te worden, terwijl wij tot nu toe een moeilijk seizoen draaien en 8e staan met slechts 6 punten. Vooraf gaf de trainer dus aan dat het waarschijnlijk weer een zware pot zou worden, temeer daar onze laatste wedstrijd bijna 2 maanden geleden was. Hij vond wel dat er nog steeds goed getraind wordt dus moesten we er “gewoon” toch voor gaan. Hij gaf ons de opdracht om kort te dekken en misschien soms wel eens “irritant” te zijn, waar daar houdt de tegenstander niet van. Wanneer we ze teveel ruimte zouden geven, zouden we waarschijnlijk voetballend de mindere zijn en dat loop je dan op door doelpunten tegen. Omdat ze waarschijnlijk zonder voorstopper zouden spelen en daardoor met 4 vrouw op het middenveld, moest Tries in eerste instantie iets inzakken naar het middenveld, zodat we daar niet de slag zouden verliezen. Verder de gebruikelijke adviezen over duels winnen, de 2e bal hebben en meedoen juist ook zonder bal.
Zoals bekend moeten we het dit seizoen verder doen zonder Jolanda (Zuid-Afrika) en vandaag ook zonder de zieke Lie en met Laura en Amy op de bank en Myra op de stek van Jo, begonnen we om 14.00 uur op het B-veld aan de wedstrijd o.l.v. invaller scheid Cor D.
LSVV begon sterk aan de wedstrijd en reeds na een minuut of 5 grepen Bianca en de niet geheel fitte Bloem niet scherp genoeg in en kon hun rechterspits de achterlijn halen en ook nog eens een harde voorzet geven, die ongelukkigerwijs door Madeleine met een tegenstandster in haar rug in eigen doel werd gewerkt: 0-1.
LSVV bleef het betere van het spel houden en wij kwamen niet verder dan een paar diepteballen die ook nog eens te hard waren. Rond de 25e minuut kwam een uittrap van Kim bij de tegenstandster terecht en uit de direct daarop volgende aanval werd de bal gelukkig voor ons slechts tegen de lat geschoten. Vlak voor rust was er nog een kans voor LSVV maar dat werd goed opgelost door Bloem in samenwerking met Syl, die overigens behoorlijk geblesseerd was geraakt bij een van haar reddingen.
In de rust kwam de trainer tot de conclusie dat LSVV niet zo goed voetbalde als verwacht, maar helaas gold dat ook voor ons. Het leek allemaal een beetje onwennig en zonder veel zelfvertrouwen. Desondanks moesten we de moed niet opgeven, want tegen dit LSVV hoefden we vandaag niet te verliezen, maar dan moesten we na rust wel uit een ander vaatje tappen en met meer strijd en zelfvertrouwen gaan voetballen. Sylvia had teveel last van haar poot om door te gaan en dat betekende dat Amy de tweede helft op doel ging.
In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld als in de eerste, met dien verstande dat we toch wat meer grip kregen op het middenveld en daardoor ook iets meer aan aanvallen toekwamen. In de 5e minuut was er een voorzet van Bianca waar helaas Laura niet bij kon en na een kwartiertje het eerste schotje van Tries. Over het geheel genomen bleef LSVV toch de betere ploeg en kreeg enkele corners die niet gevaarlijk waren. Amy had het niet echt moeilijk en deed het verder goed op doel. Wij kwamen een paar keer door op rechts, maar Dauwert en Jolene schoten veel te vroeg en van veel te ver en met de enige gevaarlijke corner van Patricia deden we ook niets. Het doorschuiven van Kim leverde ook niet het gewenste resultaat op, deels omdat onze Miertje, die het overigens prima deed als voorstopper krampverschijnselen kreeg. Het bleef dus 0-1 en deze uitslag was min of meer toch wel terecht, hoewel wij in een betere vorm meer uit deze wedstrijd hadden kunnen halen.
Komende 2 weken 2x thuis tegen de koploper Limmen en dus moeten we weer vol aan de bak en ik hoop dat we de moed nog niet opgegeven hebben en dat de goede trainingsarbeid zich eindelijk toch ook eens een keer laat uitbetalen in punten op zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archieven

Afgelastingen

geen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 25-05-2024
Ochtend
Monique/Alex Beerepoot
Middag
Lex Groot/Joeri Sluis

Zie info en rooster.

Jarigen :)

Judith Leijen, 19-05 (52 jaar)
Rien Mohle, 19-05 (71 jaar)
Tim Groot, 22-05 (31 jaar)
Stephanie v/d Velde-Wolf, 22-05 (52 jaar)
Copyright © 2024 De Valken