Valken 2 komt tekort tegen koploper! (0-3)

Na vorige week onze eerste punt te hebben gehaald gingen we vandaag vol vertrouwen het veld in om een puike prestatie neer te zetten tegen de koploper SVA uit Assendelft. Wilfried Laan op doel omdat onze vaste keeper Pascal met zijn muziek de sneeuw doet ontdooien in Oostenrijk, maar hij bleek achteraf een prima vervanger! Al snel in de wedstrijd werd het duidelijk dat de tegenstander meer in huis (lees= kwaliteit) in huis had waar we ons ook niet voor hoeven te schamen, maar je weet dan wel dat je dat met inzet en durf kan compenseren. En dat deed De Valken met volle overtuiging en SVA kreeg dan ook geen enkele kans! Helaas kwamen zij toch binnen het half uur op 0-2 door twee corners die ze met de aanwezige harde wind lieten indraaien en Wilfried daar uiteraard moeite mee had om te verwerken en SVA er als de kippen bij was om het karwei af te maken. Na de 0-2 bleef Valken gewoon goed en zelfs steeds beter voetballen en het was dan ook de thuisclub die kansen kreeg om de aansluitingstreffer te maken, maar eerst Jan en later Camilo waren niet in staat om de keeper van SVA te verschalken. Pas in de 70e minuut kreeg SVA hun eerste echte uitgespeelde kans wat ook meteen de 0-3 betekende. Tot aan de 0-2 geloofde Valken absoluut in een stunt, maar de 0-3 was echt een mokerslag die Valken niet kon verwerken en de gasten uit Assendelft kregen het laatste kwartier dan ook legio kansen om de score uit te breiden. Helaas voor hun waren de spitsen niet scherp en hadden wij Wilfried nog die er ook een aantal uit ranselde! Eindstand dus 0-3.
Waar we vorige week 25 minuten goed voetbal lieten zien en deze week tegen de koploper 70 minuten, zie ik ons absoluut op kort termijn de eerste overwinning binnen slepen!! Al met al een verliezende, maar tevreden coach!!

Vervolgens ging ik met Merijn nog even bij het eerste kijken die in Schermerhorn hun punten moesten halen. Daar aangekomen keken Merijn en ik onze ogen uit en niet van vreugde of zoiets, maar vanwege de troosteloze ambiance! Met twee groene omgekeerde lucifersdoosjes die fungeerde als dug-outs en een tribune die werkelijk alleen maar kou uitstraalt en wordt je daar als publiek niet echt verwend. Ik geef alleen maar aan dat we trots mogen zijn op ons eigen complex en de daarbij horende faciliteiten om je hobby uit te voeren!